Росія готова «заднім числом» перерахувати ціну газу для України

Росія готова «заднім числом» перерахувати ціну газу для України
Росія готова "заднім числом" перерахувати ціну газу, поставленого Україні в другому кварталі 2014 року, й таким чином газовий борг Києва, про який говорять у Москві, скоротиться на $1 мільярд.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін після двосторонніх переговорів з Петром Порошенком у Мілані 17 жовтня на форумі "Азія - Європа" в Мілані, повідомляє українська служба BBC.

"Попри те, що сторони не змогли домовитися щодо відновлення постачань газу, Володимир Путін заявив про прогрес у переговорах. Водночас російський президент на прес-конференції за результатами двосторонньої зустрічі повідомив, що Росія готова перерахувати ціну газу, поставленого Україні в другому кварталі 2014 року, яка складала 385 доларів за тисячу кубометрів", - йдеться у повідомленні.

За його словами, Росія недоотримала від України щонайменше 5,5 млрд доларів боргу, але готова перерахувати ціну на газ зі знижкою у 100 доларів. У результаті борг дорівнюватиме 4,5 млрд доларів.

"Ми заднім числом готові перерахувати цю цифру зі знижкою у 100 доларів, тоді загальна сума заборгованості виходить 4,5 млрд доларів", - сказав Путін.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Росія готова «заднім числом» перерахувати ціну газу для України
18 жовтень, 2014, 08:28