Польські фотографи покажуть «сліди польськості» у Луцьку

Польські фотографи покажуть «сліди польськості» у Луцьку
Представники Жешувської спілки фотографів приїхали до Луцька, щоб зробити пам'ятні світлини про польську архітектуру в Україні.

Про це повідомили під час прес-конференції у Центрі туристичної інформації у віторок, 21 жовтня.

«Фотографи будуть знімати наші краєвиди, наші туристичні атракції, щоб показати, зокрема, сліди, які залишила Польща у житті нашої країни», - зауважив координатор проекту «Спільна мережа співпраці у сфері культури та соціального захисту з метою розвитку міст з польсько-українського прикордоння» Олена Семенюк.

У Луцьку поляки працюватимуть один день. Заплановали зйомку кафедрального костелу святих Петра і Павла, Свято-Троїцького кафедральний собору, колишніх костелів бернардинців, домініканців, василіан, бригідок, тринітаріїв, давньої Великої Синагоги та, звісно, Луцького замоку.

«Це продовження нашої подорожі, яка розпочалася рік тому. І вона показала Україну в дещо іншому вимірі, ніж той, який є у голові пересічного поляка, який склався з певних причин. Ми би хотіли заохотити нашими фотографіями і виставкою, яка відбудеться у Жешуві, поляків частіше відвідувати Україну. Хотіли показати красу цього народу», – сказав голова Жешувської спілки фотографів Пьотр Крупа.

Нагадаємо, 20-24 жовтня 2014 року представники Жешувської спілки фотографів подорожують містами Західної України у рамках фотопленеру «Слідами польськості». Зроблені світлини стануть основою виставки, яка відбудеться У Польщі після завершення поїздки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Польські фотографи покажуть «сліди польськості» у Луцьку
21 жовтень, 2014, 12:00