За газотранспортною системою України слідкуватимуть з космосу

За газотранспортною системою України слідкуватимуть з космосу
Україна планує використовувати для охорони газотранспортної системи (ГТС) дистанційне зондування землі з космосу, а також безпілотні і пілотовані літальні апарати.

Керівництво корпорації 20 жовтня зустрілося з фахівцями провідних підприємств авіакосмічної галузі, - повідомляє Gazeta.ua. з посиланням на прес-службу «Нафтогазу».

«Запропоновані технології дозволять забезпечити надійну охорону лінійної частини та об'єктів магістрального трубопровідного транспорту, а також допомогу у пошуку і геологічній розвідці нових родовищ вуглеводнів», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що рішення удосконалити захист ГТС було прийнято у зв'язку з війною на Донбасі.

«В умовах загострення збройного конфлікту на сході України захист магістральної інфраструктури набуває першорядного значення. Використання сучасних технологій у сфері охорони об'єктів магістрального трубопровідного транспорту дозволить у режимі реального часу отримувати інформацію про стан трубопроводів і своєчасно реагувати на виявлені факти кримінальних проявів на об'єктах газотранспортної системи», - відзначають в прес-службі.

Як повідомили в «Нафтогазі», зараз охорону об'єктів магістральних газо- і нафтопроводів забезпечують тисячі охоронців: щодня сотні мобільних екіпажів здійснюють патрулювання трубопроводів.

Нагадаємо, 3 вересня спікер РНБО Андрій Лисенко заявив, що в Луганській області в результаті обстрілу бойовики пошкодили газопровід низького тиску в селищі Глиняне. За словами Лисенка, російські найманці почали дії, які можуть призвести до порушення роботи газотранспортної системи на тимчасово окупованих територіях.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За газотранспортною системою України слідкуватимуть з космосу
21 жовтень, 2014, 14:12