Українців повертають в ощадкаси

Українців повертають в ощадкаси
Уряд Яценюка вирішив загнати понад 5 мільйонів українців в ощадкаси та позбавити елементарних фінансових зручностей.

Після багаторічного занепаду Ощадбанк, відомий нескінченними чергами та іншими «принадами» пострадянського сервісу, вирішив нарешті використати свою єдину перевагу – адміністративний ресурс. Складно сказати, як Ощадбанку вдалося втулити своїх лобістів у революційний уряд Яценюка, принаймні, серед тих, хто стояв на Майдані, топів наших держбанків, ретельно підібраних особисто Януковичем, помічено не було.

Прем’єр Яценюк зробив те, що так боялися всі роки відкрито робити його попередники – затвердив урядовий документ, що зобов’язує терміново перевести зарплати всіх бюджетників (військові, силовики, вчителі, лікарі, комунальники тощо) у контрольовані прем’єром держбанки.

За даними «Економічної правди», прем’єр Арсеній Яценюк допомагає голові правління Ощадбанку Андрієві Пишному «загнати» на обслуговування в його установу підприємства, частка держави в капіталі яких перевищує 50%, а це майже всі шахти, електростанції та заводи. Протокол засідання урядового комітету із соціально-економічних питань з підписом Яценюка дає пряме доручення Мінфіну, МЕРТ і НБУ забезпечити переведення в Ощадбанк зарплат співробітників всіх держпідприємств та організацій, а це близько 5 мільйонів чоловік по Україні.

Ощадбанк не вперше застосовує адмінресурс для вирішення бізнес-завдань. Кілька років тому він домігся рішення уряду про переведення до себе на обслуговування підприємств «Енергоринку». До речі, посприяв цьому тоді ще міністр економіки Яценюк. Раніше банк уже засвітився в скандалі з переманюванням клієнтів інших банків у зоні АТО. Як писала «ЕП», є телефонограма першого заступника Донецького міського голови Костянтина Савінова комунальним службам і держпідприємствам, що рекомендує перейти на обслуговування в Ощадбанк.

За результатами нещодавнього стрес-тесту, Ощадбанку необхідна суттєва докапіталізація. Без масового і примусового залучення в Ощадбанк пасивів (зарплат бюджетників) ощадний банк може просто опинитися в скрутному фінансовому становищі.


А поки держбанк балансує на межі, керівники всіх рівнів державної влади отримують «листи щастя», в яких чиновникам наполегливо радять забезпечити переведення всіх бюджетників у стислі терміни. П’ять мільйонів українців ризикують поповнити лави пенсіонерів – завсідників ощадкас.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Любой украинский банк не упустил бы такой возможности и ощад не исключение.
Відповісти
а що поганого, що кошти держпідприємств будуть у державному банку, а не у приватбанку коломойського з його драконівськими умовами і обманними кредитами?
Відповісти
Брехня, нас вчора перевели з укрексімбанку в приватбанк.
Відповісти
Какой бред! Пенсионерам зоне АТО прекрасно открывают счета и в Дельта и Приват банках, да, не спорю, Ощад принимает больше клиентов, но это только потому, что мы не боимся работать, если большой поток, обслуживают все, от кассира до начальника бухгалтерии, потому фактически за день, можем обслужить в 10 раз больше, чем в банках, которых сидят в "белых халатиках" закинув ногу на ногу и чуть что, "это не мои обязанности". Вот по-этому Вы только и рассуждаете, какой Ощад бессовестный, по крайней мере, мы не боимся трудностей)) а ВЫ?
Відповісти
Останні новини
Українців повертають в ощадкаси
21 жовтень, 2014, 15:13