Волинський бізнес стали менше перевіряти

Волинський бізнес стали менше перевіряти
Протягом дев’яти місяців 2014 року на Волині кількість планових документальних податкових перевірок бізнесу зменшилася на 20 відсотків.

Позапланових перевірок за цей час проведено на 34 відсотки менше, - повідомляють у прес-службі ГУ ДФС у Волинській області.

«Завдяки ризикоорієнтованій системі відбору платників податків для перевірок, сумлінний бізнес в поле зору податкових ревізорів не потрапляє. Натомість, діяльність підприємств та фірм, що здійснили ризикові оборудки, податкові ревізори аналізують дуже ретельно та з’ясовують, насамперед, реальність здійснених операцій», - зазначає в.о. начальника ГУ ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Підтвердження тому, що підприємства здійснюють ризикові операції з сумнівним діловими партнерами з метою мінімізації сплати податків, фахівці податкового аудиту встановлюють у більшості перевірок.

Отож, порушникам податкового законодавства податкові інспектори-ревізори нараховують несплачені суми разом з штрафними санкціями.

Водночас, запевняють у ГУ ДФС в області, донарахування за виявлені порушення – не самоціль.

«Тенденція до суттєвого скорочення кількості перевірок - цьому найкраще підтвердження. Тому пропонуємо платникам податків уважніше будувати свої стосунки з діловими партнерами та не шукати сумнівних шляхів для так званої оптимізації податкових платежів», - підсумував Віталій Чуй.

До слова, протягом січня-вересня 2014 року на Волині проведено 46 планових документальних перевірок бізнесу, за аналогічний період торік планово перевірили 57 суб’єктів господарювання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинський бізнес стали менше перевіряти
27 жовтень, 2014, 10:45