Хто з регіоналів буде у новому парламенті

Хто з регіоналів буде у новому парламенті
Відомо, хто з регіоналів зможе пройти в Раду через мажоритарку, а хто з них вже практично залишився поза великою грою.

Мажоритарні округи стали для колишніх регіоналів та їхніх сателітів, що не помістилися в списки «Опозиційного блоку», чи не єдиним «порталом» в будівлю на Грушевського, - пише Еспресо.TV.

Представник «Народного фронту» Вікторія Сюмар заявила, що в нову Верховну Раду може потрапити близько 70 кандидатів-мажоритарників, які голосували за закони 16 січня. Разом з тим, не менше одіозних політиків будуть люстровані саме на мажоритарних округах.

Найбільш гучною поразкою на цих виборах може похизуватись родина екс-першого-віце-спікера та екс-комуніста Ігоря Калетника. Сам Ігор Григорович планував балотуватися в 41 окрузі з центром в місті Донецьк. Однак вибори в цьому окрузі так і не відбулися. А його батько Григорій Калетник та двоюрідна сестра Оксана Калетник з тріском програють вибори на рідній Вінниччині.

На Донеччині не пощастило «біло-блакитному» нардепу, президенту футбольного клуба «Зоря» Євгену Геллєру, який посів тільки третє місце у виборчих пергонах в 50 окрузі.

Майже без шансів отримати мандат в своєму 66 окрузі на Житомирщині залишився і автор скандального законопроекту про наклеп Віталій Журавський.

В 68 окрузі в Закарпатській області програє вибори колишній губернатор (за часів Януковича) Олександр Ледида (4 місце).

На Запоріжжі «ахметівець» Сергій Кальцев поступився мандатом організтору місцевого Євромайдану Ігорю Артюшенку, а губернатор Валерій Баранов програє висуванцю від блоку Порошенка Петру Сабашуку.

Повне фіаско зазнав на своєму 101 окрузі на Кіровоградщині і екс-регіонал, а пізніше голова так званої «фракції Курченка» Віталій Грушевський. Без мандату виборці цього регіону залишили і колишнього міністра охрони навколишнього середовища в уряді Миколи Азарова Віктора Бойка. Він програв вибори в 102 окрузі не аби кому, а члену «космічної» команди Олесю Довгому.

Поза парламентом скоро опиниться і екс-прем’єр Анатолій Кінах, який з тріском програє в 127 окрузі на Миколаївщині. А в 129 окрузі в цій області нардеп Микола Жук поступився мандатом провласному кандидатові Олександру Жолобецькому.

Ще одна представниця «молодої команди» Черновецького Алла Шлапак з тріском програла вибори на своїй батьківщині – в Ананьївському районі на Одещині.

Також ці вибори можуть завершитися поразкою і для екс-мера Херсона, нардепа Володимира Сальда. Колишній господар міста опинився лише на третій сходинці , віддавши перевагу екс-губернатору Юрію Одарченку. Варто зазначити, що поки що розрив між лідерами невеликий, і у Сальдо є шанс прослизнути в парламент.

На Черкащині вчергове провалила вибори ставлениця Фірташа Валентина Жуковська, а також нардеп екс-регіонал Віктор Тимошенко.

А на Чернігівщині без мандата може залишитись соціаліст Микола Рудьковський.

Разом з тим, найкращі представники «команди професіоналів» таки змогли мобілізувати виборців на своїй електоральній вотчині та пройти в Раду. Найбільше «біло-блакитних мандатів» дали Харківщина, Одещина, Донеччина, Запоріжжя та Луганщина.

Так в Дніпропетровській області в парламент скоріш за все потрапить близький до Вілкула «ахметівець» Дмитро Шпенов.

На Донеччині виборці вкотре дають шанс екс-регіоналам: по ОВО №46 в Раду проходить Сергій Клюєв – брат колишнього голови адміністрації Януковича. По 47 округу в Слов’янську перемагає чоловік Наталії КоролевськоїЮрій Солод, висунутий «Опозиційним блоком», в 52 окрузі в Дзержинську - близький до Бориса Колєснікова Ігор Шкіря, в 57 (Маріуполь) – «ахметівець» Матвієнков.

По своєму 66 округу на Житомирщині впевнено перемагає колишній спікер та друг Порошенка Володимир Литвин. Разом з тим, у його сина - Івана, який балотується в сусідньому окрузі №67 шансів пройти в Раду небагато. Також через Житомирщину в новий парламент скоріш за все потрапить давній соратник Литвина – Віктор Розвадовський.

На Закарпатті практично поза конкуренцією в Раду потрапляє неформальний господар регіону, екс-голова секретаріату Ющенка Віктор Балога та троє його братів: Іван та Павло Балоги, а також Василь Петьовка.

По Запоріжжю мандат практично без напруги отримує почесний президент «Мотор-Січі» Вячеслав Богуслаєв (77 ОВК), бердянський нардеп-«регіонал» Олександр Пономарьов (78 ОВК), «клюєвець» Володимир Бандуров (79 ОВК), а також Євген Балицький, якого в Раду просуває донецький бізнесмен Андрій Альоша, якого пов’язують дружні стосунки з Олександром Януковичем (80 ОВК).

По Київській області в парламент проходять екс-«біло-блакитний» коняр Олександр Оніщенко (ОВК №93) та екс-регіонал Ярослав Москаленко (ОВК №96), відомий тим, що під час голосування за диктаторські закони 16 січня зі сміхом на обличчі підняв обидві руки.

Від Кіровоградщини нардепами скоріш за все стануть член молодої команди Черновецького Олесь Довгий (102 округ), колишній «регіонал» Станіслав Березкін, а також «співочий ректор» Михайло Поплавський, який в минулому скликанні голосував в унісон з командою Януковича.

На Луганщині в трьох з 5 округів перемагають люди «газовика» Бойка: скандальний екс-глава «Нафтогазу» Євген Бакулін, нардеп Юлій Іоффе, та екс-мер Лисичанська Сергій Дунаєв.

В Миколаївській області в своєму 128 округу перемагає Артем Ільюк, який входив в орбіту екс-губернатора-«азарівця» Миколи Круглова.

Від Одеси в Раду потрапляє ціла купка «біло-блакитних» мажоритарників: по 133 округу екс-губернатор-«клюєвець» Едуард Матвійчук, по 135 - найвідоміший в Україні «підрахуй» Сергій Ківалов, а також олігархи Леонід Клімов (137 округ), Іван Фурсін (138 округ), Олександр Пресман (139 округ), Антон Кіссе (142 округ), Олександр Урбанський (143 округ) та Віталій Барвіненко (141 округ).

На Потавщині по своєму 147 округу в Раду проходить орієнтований на Деркача екс-«регіонал» Олег Кулініч.

Сам колишній президент «Енергоаму» Андрій Деркач перемагає на своїй вотчині по 159 округу в Сумській області. Ще один «екс-регіонал» і близький друг колишнього губернатора Сумщини Чмиря – Ігор Молоток – вже переміг в 160 окрузі.

Колишні регіонали також застовпили за собою майже всі округи на Харківщині: Валерій Писаренко – 168-й, українофоб Дмитро Святаш – 170-й, Віталій Хомутинник -171-й, «хлібний король» Олександр Мисик – 172-й, будівельний магнат Анатолій Денисенко – 173-й, Олександр Фельдман – 174-й, «бойківець» Володимир Кацуба – 175-й, екс-головний регіонал Дмитро Шенцев – 176-й, екс-керівник Південної залізниці Віктор Остапчук -177-й, брат найвідомішого і найодіознішего губернатора Дмитро Добкін - 178-й, Василь Грицак, якого пов’язують з консорціумом ЄДАПС – 179-й, Євген Мураєв, якого повязують родинні зв’язки з Миколою Азаровим, - 181-й.

Від Хмельниччини в Раді знову скоріш за все опиниться власник «Епіцентру» Олександр Герега, який перемагає в своєму 192 окрузі, та «литвиновець» Сергій Лабазюк по 188 округу, а також цивільний чоловік Інни БогословськоїВолодимир Мельниченко по 193 округу.

В своєму 200 окрузі в Черкаській області перемагає «батько-засновник» тендерної палати Антон Яценко, та гендиректор ТОВ «Панда» Геннадій Бобов (в окрузі №196).

А на Чернігівщині мандат скоріш за все отримає голова фракції «тушок» Ігор Рибаков (по 207 округу).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
в Регионах завжди були переважно розсудливи розумни и порядни люди яких шанували ихни громади Не зважаючи на вал чорнои критики и численни порушення на виборах народ всеодно високо оцинив ихню дияльнисть
Відповісти
+ согласна
Відповісти
Регіонали найбезсовісніші, найцинічніші істоти, ну і відомо які в них громади...
Відповісти
Не суди про інших по собі. В нас правова демократична держава, в якій має діяти презумція невинуватості - чию вину було доведено судом? Отож, друже, не будь голослівним.
Відповісти
вкрали стільки грошей,що гречкою засипали.
Відповісти
КУпили все. Однозначно. На жаль бідні хохли ще продаються.Волинь по трьох округах скуплена. Ї відповідальності олігархи не несуть. все продажне. ганьба.
Відповісти
А ще скільки нові голі-босі накрадуть!!!???
Відповісти
Ми не маємо права відбирати у пенсіонерів навіть частину їхніх пенсій, враховуючи, що їх розмір лишає бажати кращого, - зазначив Олесь Довгий http://ua.112.ua/polityka/derzhava-ne-povynna-ekonomyty-na-pensionerakh--oles-dovhyi-315677.html
Відповісти
Останні новини
Хто з регіоналів буде у новому парламенті
28 жовтень, 2014, 08:48