На Волині можливі ще одні дострокові вибори

На Волині можливі ще одні дострокові вибори
Найімовірніше, одразу після виборів до Парламенту волинян чекають наступні перегони.

Про це повідомляє "Волинська газета".

Один зі «свіжоспечених» народних обранців, який упевнено лідирує у 19-му окрузі на Волині, є депутатом Волинської обласної ради. Тож, очевидно, найближчим часом член фракції «Батьківщина» (ред. на виборах до Верховної Ради балотувався від "Народного Фронту")Ігор Гузь, обраний депутатом облради від одномандатного виборчого округу № 27 (Старовижівський р-н), замінить «обласний» мандат на «столичний». Таким чином округ залишиться вакантним.

Аж ніяк не вибори можуть стати причиною «спорожнення» ще одного депутатського місця. Минулого тижня Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ залишив у силі вирок Апеляційного суду у Рівненській області, згідно з яким до 8 років з конфіскацією майна засуджено екс-голову Ратнівської райдержадміністрації та депутата Волинської обласної ради Валерія Трикоша.

За наслідками судового розгляду підтвердилися обставини вчинення злочину, передбаченого частиною 4 статті 368 (одержання хабара в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України.

Зокрема, в суді довели, що чиновник вимагав та одержав у 2012 році 25 тисяч доларів США за сприяння у виділенні приватному підприємцю земельної ділянки площею 2 гектари для ведення сільського господарства».

Валерій Трикош балотувався до волинського парламенту від одномандатного мажоритарного виборчого округу №23 (Ратнівський р-н). До весни цього року був членом фракції Партії регіонів.

Попри те, що, за попередніми прогнозами вибори до місцевих рад в Україні можуть відбутися вже у березні 2015 року, у деяких мажоритарних округах волиняни, вочевидь, обиратимуть депутатів раніше. Правда – ненадовго.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.