Другу чергу «Ягодина» відкрили без Януковича

Другу чергу «Ягодина» відкрили без Януковича
На Волині урочисто відкрили другу чергу міжнародного автомобільного пункту пропуску «Ягодин».

Як розповів під час урочистостей голова Державної митної служби України Ігор Калєтнік, проведена реконструкція дозволила більш ніж удвічі збільшити пропускну спроможність пункту.

За його словами, щодоби тут можуть проходити митне оформлення 800 вантажних, 3 тисячі легкових автомобілів, а також 75 автобусів і 8,5 тисячі громадян.

Кількість смуг руху на нововідкритому «Ягодині» збільшилася удвічі і наразі становить 26.

Одна з новинок у роботі пункту пропуску – сканер для вантажних автомобілів, який дозволяє митникам здійснювати контроль без відкриття вантажного відсіку та вивантаження товарів. Це, зазначили під час урочистостей, дозволяє скоротити час проходження процедури митного оформлення.

Ігор Калєтнік розповів, що обсяг фінансування розбудови другої черги пункту пропуску становить 80 мільйонів гривень. Це кошти держбюджету в рамках Програми підготовки до Чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012».

На урочистостях також були присутні голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук, голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин.

Нагадаємо, відкриття другої черги пункту пропуску «Ягодин» мало відбутися за участі Президента України Віктора Януковича. Втім через погодні умови він скасував свій візит на Волинь.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Другу чергу «Ягодина» відкрили без Януковича
17 травень, 2012, 16:20