Президенту можуть оголосити імпічмент

Президенту можуть оголосити імпічмент
У парламенті може бути створена антипрезидентська коаліція.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олег Соскін.

«Блок Петра Порошенка» в більшості нікому не потрібен. А мажоритарники прекрасно усвідомлюють свої інтереси: вони, в першу чергу, народні депутати, а не васали Порошенка. Тому до нього можуть не піти. Хто сказав, що «ударівці», які пройшли від «Блоку Петра Порошенка», будуть з ним? А відкликати їх неможливо, бо обрані народом», - наголосив він.

За словами політолога, така коаліція може прийняти закон про імпічмент президента, відмінити позаблоковий статус України та перемир'я, ввести візовий режим із Росією.

«Почнеться конфлікт між парламентом та президентом. Тоді зможуть застосувати закон про імпічмент. Розкрутка почнеться в грудні. Тоді з'явиться можливість вперше в історії України відправити главу держави у відставку. Яценюк, Ляшко, Тимошенко та інші будуть зацікавлені в тому, щоб зробити це якомога швидше та провести нові президентські вибори, щоб самим спробувати очолити країну», - зауважив Соскін.

Він вважає, що ще певний час продовжаться консультації зі створення більшості між основними переможцями.

«Порошенко поставив своїй групі стратегічне завдання - будь-що взяти уряд під контроль. «Народний фронт», як партія, політично виграв вибори. Порошенко по партійному списку програв. Тому зрозуміло, чому Яценюк себе так поводить. Їхні позиції кардинально розходяться. Бо у Порошенка основна мета - встановлення особистої влади, щоб підігнати під неї Конституцію та повернутися до президентської республіки. А у Яценюка із Турчиновим завдання - зберегти парламентсько-президентську форму правління та посилити уряд. Отаке фундаментальне протиріччя», - зазначив експерт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"кака била - кака єсть". нічого не змінюється. таке враження, що в тих, хто потрапляє у "верхівку", одразу мозок відключається. або навпаки - включається. але суто у власних інтересах.
Відповісти
наконец то открылась правда украинской политики.
короче, семибоярщина рулит.
Відповісти
Чем хуже-тем луЧЧе.
Відповісти
А... це замовна стаття!!!
Відповісти
достатньо бути продажними друкуйте коментарі, або закривайтесь на...
Відповісти
конфлит у при цих зминах у Конституцию у нас вже був миж Тимошенко и Ющенком у тому попередня влада повернулась до редакции Конституции 1996 и цим фактично усунула конфликт бо у нас народ ментально хоче бачити не декилька а одного керивника який несе повну персональну видповидальнисть за все що видбуваеться в державиале а недолуги майданивци в знову наступили на ти сами грабли
Відповісти
Підтримую. Або друкуйте все, окрім матюків та закликів до настлля, або нічого. Бо вже рік, як через силу захожу на цей сайт.
Відповісти