Бійцям тербатальйону «Світязь» волиняни відправили польову кухню. ФОТО

Бійцям тербатальйону «Світязь» волиняни відправили польову кухню. ФОТО
«Всеукраїнське громадське об’єднання Комітет громадського спротиву» спільно з благодійниками змайстрували військово-польову кухню волинським бійцям.

Днями добровольці, які досі на тренувальному полігоні проходили гідний професійний вишкіл – здобували теоретичні і практичні знання ведення бою, відбувають у зону АТО на новенькому вантажному автомобілі та з власною кухнею – все це подарунки волинських волонтерів, - повідомляє "проКовель"

У комітеті громадського спротиву добре розуміють, що голодний солдат – це поганий солдат, а особливо тепер, коли наближається зима. Тому тут вирішили оснастити наших бійців новенькою військовою куховарнею.

Заступник голови ГО Ігор Пініс розповів, що батальйон «Світязь» отримав від Міністерства внутрішніх справ дві вщент зношені малогабаритні військово-польові кухні, а благодійники та бригада ремонтників із цієї купи металобрухту зібрали один сучасний апарат для приготування їжі в польових умовах.

Небайдужі громадяни власним коштом купували необхідні запчастини, а механіки безкоштовно цілодобово «чаклувала» над новим виробом. І ось через два тижні їхнє дітище оглянув командир взводу батальйону «Світязь» Ярослав Кашуба. Він, за словами Ігоря Пініса, був дуже задоволений побаченим і неймовірно вдячний ковельським патріотам.

До речі, волонтери потурбувалися, щоб кухня працювала на дизпаливі, а саме солярі, повністю замінили все начиння апарату, пофарбували його. Тепер кухар батальйону «Світязь» зможе бійцям одночасно приготувати чотири гарячі страви (місткість кожного казану – близько 60 літрів) та понад 70 літрів чаю. І ще одна цікава і досить суттєва відмінність цієї чудо-кухні від інших – майстри ремонтної справи додали до апарату ємкості, куди вміщується приблизно 100 літрів води. У час військових дій – це є доволі важливо.

Варто підкреслити, що над сучасною військово-польовою кухнею працювали голова Всеукраїнського об’єднання Микола Печенюк, ковельські активісти Василь Челій, Микола Поліщук та ремонтна бригада.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так Кашуба ще ніде не був. І кухню подарило міністерство оборони для УМВС а не волонтери. Не треба брати на себе чужі заслуги.
Відповісти
молодці хлопці
Відповісти
Останні новини
Бійцям тербатальйону «Світязь» волиняни відправили польову кухню. ФОТО
10 листопад, 2014, 13:09