Волиняни стали менше допомагати армії

Волиняни стали менше допомагати армії
Волиняни втомилися від війни і стали менше допомагати армії.

Люди жертвують на потреби армії набагато менше, ніж два місяці тому. Про це йшлося у прямому ефірі Радіо «Луцьк», - повідомляє ВОГО «Фундація розвитку громад».

«Люди реагують зараз по різному, коли їх просиш допомогти армії. Так збіглося, що ми проводили на Театральному майдані акції «Книга за життя» саме тоді, коли ввели цей військовий податок – 1,5 відсотки податок з зарплати. І дуже помітно, що зараз люди відгукуються та жертвують на потреби армії набагато менше», - зазначила виконавчий директорка ГО «Фундація розвитку громад» Юлія Євпак.

Волонтери запевняють, звинувачувати у цьому нікого не можна, оскільки люди втомилися робити все самотужки, вони чекають на рішучіші дії влади.

«Але допомога армії – це не є такий звіт, де можна поставити галочку та забути про це. Від подій, які зараз відбуваються на Сході країни та на Півдні, залежить, чи буде Україна взагалі. Від цього залежить, чи піде твоя дитина в школу в
Україні, чи збереже наступне покоління традиції та навики українського народу» – наголосила Юлія Євпак.

Волонтери розповіли, що менше стали жертвувати не тільки на АТО, але й на хворих дітей та інші соціальні потреби. Проте на АТО все ж жертвують більше.

«Це дуже відчутно в плані інкасації коштів зі скриньок, які в нас розставлені по різних організаціях. Можу навести простий приклад в цифрах. У місті Горохів поряд стояли дві скриньки:
одна на дитину, хвору невиліковною хворобою, друга – на АТО. Обидві скриньки простояли 2 місяці. Коли ми інкасували скриньки, то виявилось, що на АТО було зібрано 1600 гривень, на дитину – 103 гривень», – розказала виконавча директорка «Фундації розвитку громад».

Волонтери сподіваються, що така поведінка людей тимчасова. Бо люди приходять, приносять кошти, речі та намагаються бути корисними.

«До нас дуже часто приходить одна така тендітна жіночка. Вона майже кожного дня щось приносить для хлопців, питається, чим ще може допомогти. Ми їй дуже дякуємо за це. Приємно,
що є люди, які так сприймають ситуацію та намагаються бути корисними. Саме на таких людях й досі тримається АТО, саме такі люди врятують нашу країну», – підсумувала Юлія Євпак.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вашої війни стала зрозумілою для пересічного українця...
Відповісти
якби у процентному відношені пожертвували стільки олігарха , захищаючи свій бвзнес , війна давно б закінчилась , алеж де там - їхні діти в Лондоні або з ним , але завжди так не буде
Відповісти