У Донецьку обстріляли представників ОБСЄ

У Донецьку обстріляли представників ОБСЄ
Патруль спеціальної моніторингової місії ОБСЄ потрапив під обстріл бойовиків у Донецькій області.

Як зазначається, інцидент стався приблизно опівдні 26 листопада, коли патруль з трьох спостерігачів у супроводі українських військових рухався між двома українськими КПП приблизно в двох кілометрах один від одного, - повідомляє Еспресо.TV.

Коли один із спостерігачів вийшов з машини, майже одночасно з цим з південного сходу стався постріл з реактивного гранатомета. Вибух стався приблизно в 150 метрах від автомобіля.

"Через дві секунди пролунало кілька пострілів з 23-міліметрового зенітного знаряддя, кулі пройшли в двох-трьох метрах від автомобіля", - повідомили в ОБСЄ.

В результаті інциденту ніхто не постраждав. Співробітники місії благополучно повернулися на базу, однак хто саме обстріляв спостерігачів не повідомляється.

Державний департамент США засудив ці дії, - пише Укрінформ з посиланням на офіційну заяву.

"Сполучені Штати засуджують напад на команду Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ) яка рухалася між населеними пунктами Кірове та Шуми на сході України 26 листопада. За повідомленням СММ, по команді ОБСЄ було завдано удару реактивною гранатою та кількома пострілами з 23-мм зенітної установки з місцевості на південному сході. Ці постріли, очевидно, були зроблені з території, підконтрольної сепаратистами", - йдеться в заяві.

При цьому США назвали "неприйнятними" будь-які загрози чи напади на спостерігачів ОБСЄ або їхнє обладнання. "Ми закликаємо всі сторони утримуватися від будь-яких дій, які ставлять під загрозу безпеку місії ОБСЄ в Україні", - наголосили в Держдепартаменті.

Американська сторона також в черговий раз закликала Росію та підтримуваних нею терористів надати спостерігачам ОБСЄ повний доступ для виконання їхньої місії.

Нагадаємо, раніше місія ООН у своєму звіті заявила про те, що 19 листопада конвой місії обстріляли військові біля Мар'їнки Донецької області, яку контролюють сили АТО.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Донецьку обстріляли представників ОБСЄ
27 листопад, 2014, 08:03