У Ковельській колонії показали документальне кіно

У Ковельській колонії показали документальне кіно
На території Ковельської виховної колонії відбувся Міжнародний мандрівний фестиваль документального кіно про права людини.

Розпочався фестиваль з привітання від організатора заходу, Богдани Стельмах яка власне і була ініціатором проведення показу цих фільмів в стінах виховної колонії,- пише Кowel.com.ua.

Всього було показано три стрічки.

В перервах між переглядами,вихованці колонії ділились своїми враженнями, спілкувались з організаторами, піднімали важливі соціальні питання, які були порушені режисерами документалок.

Найбільше емоцій і обговорень викликав фільм «Лізо, ходи додому!»,в якому піднімаються питання сім'ї,відношення матері до дитини, низького соціального забезпечення громадян.
Наостанок, Богдана Стельмах подякувала юнакам за увагу,побажала їм щастя, та звершення усіх мрій.

В свою чергу вихованці колонії відповіли бурхливими оплесками, а заступник начальника колонії,Юрій Філаретов відмітив, що такі заходи є дуже важливими для хлопців і подякував організаторам за їхню роботу, висловивши надію, що це не останній їхній візит.

Довідково:
У рамках Мандрівного фестивалю цього року демонструватимуться 32 документальні фільми на тему прав людини від Docudays UА. Їх побачать мешканці більш ніж 200 міст, містечок і селищ 22 регіонів України: у Київській, Дніпропетровській, Запорізькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Луганській, Полтавській, Херсонській, Чернігівській, Чернівецькій, Тернопільській, Волинській, Донецькій, Житомирській, Харківській, Вінницькій, Одеській, Сумській, Закарпатській, Миколаївській, Рівненській областях. А також жителі Криму.

Показ фестивальних фільмів відбувається із жовтня до грудня включно у кінотеатрах, будинках культури, вищих навчальних закладах, школах, молодіжних клубах, книгарнях, бібліотеках тощо. Також покази фестивальних фільмів і дискусії про права людини за участю правозахисників пройдуть у колоніях і СІЗО України, в навчальних закладах для майбутніх працівників пенітенціарної системи. Засуджені та співробітники колоній і СІЗО більше дізнаються про права людини і зможуть налагодити цивілізований діалог у правовому полі; студенти матимуть можливість обговорити фестивальні фільми з правозахисниками, визначити проблеми, які існують в колоніях, і шляхи їх розв'язання.

Ефект від перегляду фільмів підсилюється зустрічами з відомими правозахисниками, режисерами, діячами культури та митцями; тематичними дискусіями, обговореннями, диспутами, майстер-класами на правову тематику в молодіжних аудиторіях, форум-театрами, «живими бібліотеками» та іншими правопросвітницькими заходами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковельській колонії показали документальне кіно
01 грудень, 2014, 08:35