В одному з волинських храмів вперше відслужили українською

В одному з волинських храмів вперше відслужили українською
На Волині у храмі, який нещодавно належав до Московського Патріархату, вперше відслужили українською

На Введення в храм Пресвятої Богородиці у храмі села Печихвости Горохівського деканату відслужили україномовну Божественну Літургію архієрейським чином, - повідомляє прес-служба Волинської єпархії.

Це перший престольний празник громади у лоні Київського Патріархату, куди вона нещодавно перейшла з Московського. Відправу очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

На завершення Служби митрополит вручив благословенні грамоти багатьом активістам церковного життя.

Владика також відправив заупокійну літію на могилі священика Костянтина Лотоцького, який очолював громаду в 1862–1906 роках.

З архієреєм служили декан протоієрей Андрій Сидор, настоятель парафії священик Михайло Кулинич, інші панотці благочиння, у тому числі з громади села Стрільче, яка так само нещодавно перейшла з УПЦ (МП) до Київського Патріархату.

За Відправою висвячено на диякона випускника Волинської духовної семінарії Василя Зеленька.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і священик Костянтин Лотоцький також служив українською мовою?
Відповісти
КП - "церква" побудована на політичних засадах! Доречі, не визнана світовим православ'ям... Навіть Папою Римським... Ніким!
Відповісти
МП церква на грошових засадах.... КП визнана ієрархами церков і народом. А те що патріарх Кирило невизнає то це тимчасово..
Відповісти
КП НЕ ВИЗНАЮТЬ НІДЕ І НІХТО!!!! НАПРИКЛАД У ЄРУСАЛИМІ ФІЛАРЕТУ НЕДОЗВОЛЕНО ВІДПРАВЛЯТИ СЛУЖБИ!!!!!
Відповісти
Біда, що ти визнане. Але як!!! Біда, що ти є, горе.
Відповісти
люди які в тупіку щось навподобі до тебе плескає
Відповісти
- А молодий батюшка Віктор, який зараз править службу на хаті в Печихвостах, не служив українською мовою??
- А отець Феодосій Чумак, який все життя прослужив у цьому храмі, не молився українською мовою??? - От того київський патріархат не визнають:- бо він побудований на БРЕХНІ! КПісти брешуть, а ви люди вірте і тіштеся!
Відповісти
Чого тянути, прикидуватись? Давайте вiдразу зробимо церкву ВП (вашiнгтонського п-ту). А людям голови дурять.
Відповісти
КП -самозванці і розкольники .Невизнані канонічно!!!!
Відповісти
Адепти путіна-сатани з Мп заспокойтесь і не гнівіть Бого.Пакуйте валізи і нафіг у канонічну-московію.Там будуйте свій рускій мір.
Відповісти
- Тут шановний ніхто нікого не ображає. Ви обдивилися телевізора і будуєте фашиську Україну.
Відповісти
ти коли небуло КП куди ходив ? куди ходили твої діди -прадіди ?
Відповісти
фонд за дослидженнями вчених кожни 100 рокив зминюеться на 30 видсоткив Тобто правили старословянською а тепер напивпольською бо польська мова мала значний вплив на формування диалекти захиднои Украини Думаю що через килька рокив "свидоми" створять ще якусь "моднишу" церкву а КП будуть гонити наприклад за те що ии священники читаючи святи писання не вживатимуть слив "кльово" "гаджет" "пиар" "флешмоб" та ин И звучати ме це приблизно так "и провели жители Ерусалима флешмоб кидаючи пальмове виття" "дистав пророк гаджет на гори Ерихон" "щоб краще попиаритись вин сив на осла"
Відповісти
Це тільки після євромайдану і війни люди починають відшуковувати свою гідність в патріархатах. Чому раніше не задумувались? Зараз здобувши умовну гідність намагаємось розпізнати іі в церквах? А хтось з вас ходить до церкви і молиться за мир щонеділі? Згадали за патріархати,бо злоба править серцем. Так,Путін х####,але вірмо в те що буде одна помісна церква. Ходжу в церкву щонеділі,яка належить до московського патріархату,бо ще з дитинства мене бабуся туди привчала ходити,і іншоі церкви я ніколи не знала,і там відправа йде на старослов'янській мові,коли співають многоліття,то вже не згадують патріарха Кирила,а наших митрополитів. Мене хрестили в такій церкві,я там брала шлюб,і нехочу туди пхати політику,бо це святе. Кожен повинен ходити і молитись в ту церкву до якоі привчили рідні
Відповісти
Смішно, і Бог відразу зрозумів без перекладу!
Відповісти