У Володимирі-Волинському - виставка художника-символіста. ФОТО

У Володимирі-Волинському - виставка художника-символіста. ФОТО
У володимир-волинському історичному музеї імені Омеляна Дверницького відбулась презентація виставки картин нововолинської художниці Алли Навроцької.

Виставка під назвою «В шухляді часу купкою листи» налічує понад 30 картин, написаних протягом останніх десяти років у стилі символізм. Кожну свою роботу художниця порівнює з листом, написаним у певний період свого життя, з вкладеним у нього своєрідним змістом. Назви до картин, як правило – віршовані рядки, авторство більшості з яких належать Аллі Навроцькій.

«В кожній моїй картині людина може знайти те, що їй близьке. За що я і люблю символізм, адже одну і ту ж картину різні люди можуть трактувати по-різному», - розповідає Алла Навроцька, яка відколи себе пам’ятає, тримає у руках пензля.

За її плечима – 25 років роботи викладачем у Нововолинській школі мистецтв. Картини Алли Навроцької виставлялись у Польщі, Луцьку та Нововолинську. Володимир-волинці вперше матимуть нагоду ознайомитись з роботами самобутньої художниці.

За словами наукового співробітника Богдана Яновича, Володимир і Нововолинськ останнім часом зблизились творчо, адже все частіше стали обмінюватись виставками місцевих художників.

Привітати Аллу Навроцьку з прем’єрою у Володимирі прийшли її колеги художники, вчителі та учні місцевої художньої школи, а також рідні, друзі і звичайні поціновувачі мистецтва. Музичний подарунок для художниці підготував син директора історичного музею Олександр Стемковський.

Присутні на презентації відмітили неординарність робіт нововолинської художниці та закладений у них глибокий філософський зміст.

Ознайомитись з виставкою картин Алли Навроцької можна буде в історичному музеї протягом місяця.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині обікрали церкву
12 грудень, 2014, 10:41
У Володимирі-Волинському - виставка художника-символіста. ФОТО
12 грудень, 2014, 09:57