Волиняни боргують за газ 52 мільйони

Волиняни боргують за газ 52 мільйони
Попри зменшення обсягу споживання газу на Волині, з початком опалювального сезону погіршився рівень розрахунків за блакитне паливо.

Заборгованість серед побутових споживачів сягає понад 52 мільйони гривень, - повідомляють у прес-службі ПАТ «Волиньгаз».

За оперативними даними за газ, спожитий у листопаді, розрахувалися лише 50% споживачів.

Найбільше, понад 32 мільйони гривень, боргують споживачі з Луцька та Луцького району. Це пов’язане з об’ємом споживання газу, який в обласному центрі більший за рахунок більшої кількості споживачів.

Існує також і заборгованість серед установ, які фінансуються за рахунок бюджетних коштів. Їх борг на 1 грудня 2014 року становить більше 130 тисяч гривень.

«Ми розуміємо, що у країні складна ситуація, але рекомендуємо споживачам не накопичувати боргів і не відкладати розрахунок. Адже вчасна оплата за спожитий газ не лише дозволить уникнути накопичення боргів та відключення газу, а й дає можливість підприємству підтримувати надійне та безаварійне газопостачання», - радить заступник голови правління ПАТ «Волиньгаз» з постачання та обліку газу Андрій Карпомиз.

Платежі необхідно вносити не пізніше 15 числа місяця, наступного за розрахунковим. У разі неоплати наданих послуг з газопостачання протягом 10 днів після отримання споживачем письмового попередження, газопостачальне підприємство має право відключити споживача від газопостачання.

У разі потреби, з метою уникнення відключення газопостачання за борги, ПАТ «Волиньгаз» готове укладати договори реструктуризації. Такі договори передбачають сплату накопиченого боргу частинами протягом обумовленого періоду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бо люди не мають за що платити!!!! Ціни ростуть, а зарплати ні. А якщо піднімуть тарифи, то борги будуть іще більші
Відповісти
а ви панове чиновники , ще менший прожитковий мінімум зробіть. скоро пенсіонерам і їсти буде нічого, не те, що за газ заплатити
Відповісти