У Луцьку застосовуватимуть ранню реабілітацію дітей «по-європейськи». ФОТО

У Луцьку застосовуватимуть ранню реабілітацію дітей «по-європейськи». ФОТО
На базі Волинського обласного спеціалізованого будинку в Центрі ранньої реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи з порушенням психіки запрацював денний стаціонар, де надається амбулаторна допомога дітям міста та області.

Про це повідомили у прес-службі Луцької міської ради.

У Центрі використовуються сучасні європейські реабілітаційні методики, зокрема, лікувальна фізкультура, масаж, нейро-розвиткова терапія, гідрокінезотерапія, теплові процедури, магнітотерапія, психологічна корекція, логопедична корекція, сенсорна інтеграція, творча терапія-музика, малювання, арт-терапія тощо.

При складанні та виконанні реабілітаційних програм використовуються елементи Монтессорі терапії, кінезитерапії, ерготерапії. Для сенсорної (чуттєвої) стимуляції використовується терапія мистецтва, музики, гідросенсорна стимуляція, а для покращення функціональної адаптації – терапія групової гри, групова терапія казок.

Усі види корекційних занять проводяться в найтіснішій взаємодії з батьками. Завдання співробітників Центру не тільки допомагати дитині, а й навчити батьків виконувати необхідні корекційно- віднолювальні вправи вдома, зробити їх вмілими спільниками реабілітаційної роботи.

У Центрі працює мультидисциплінарна команда - педіатр, невропатолог, психологи, логопеди, інструктор ЛФК, масажист, м\с фізіотерапії, музичний керівник.

Доведено, що чим раніше розпочинається реабілітаційний процес, тим більші шанси на успішну адаптацію дитини. Так, найкраще реабілітації піддаються діти віком від 1 місяця до 7 років.

Про показання, протипоказання та умови направлення можна дізнитися безпосередньо в Центрі, який знаходиться за адресою: місто Луцьк, вулиця Короленка, 1.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку застосовуватимуть ранню реабілітацію дітей «по-європейськи». ФОТО
17 грудень, 2014, 09:20