Біометричні дані будуть обов'язковими для шенгенських віз

Біометричні дані будуть обов'язковими для шенгенських віз
З нового року в Україні буде запроваджена обов’язкова процедура збору біометричних даних під час оформлення шенгенських віз.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства закордонних України, опублікованому у четвер, 18 грудня, - повідомляє Радіо Свобода.

У МЗС зазначають, що орієнтовно це має відбутися наприкінці січня 2015 року.

«Розгортання Візової інформаційної системи (ВІС) в Україні здійснюється з метою забезпечення оперативного обміну інформацією між компетентними службами держав Шенгенської зони, пов’язаних із видачою віз громадянам третіх країн для короткострокових поїздок (до трьох місяців), консульськими установами цих держав, а також між контрольно-пропускними пунктами на зовнішніх кордонах ЄС», – мовиться у повідомленні.

До бази даних вноситься вся подана до консульської установи інформація, а також цифрова фотографія та відбитки усіх пальців рук.

«Діти віком до 12 років звільняються від надання біометричних даних. Також не вимагається повторне надання біометричних даних упродовж наступних 59 місяців після внесення відповідної інформації до ВІС. Процедура збору та зберігання біометричних даних відбуватиметься у повній відповідності з вимогами законодавства у сфері захисту персональних даних», – зазнають в МЗС.

Українська сторона сподівається, що обов’язкова процедура збору біометричних даних та видача українцям біометричних паспортів сприятиме спрощенню процесу видачі шенгенських віз для громадян України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаво, а з громадян євросоюту також збирають біометричні дані?
Відповісти
Останні новини
Біометричні дані будуть обов'язковими для шенгенських віз
18 грудень, 2014, 23:18