Де на Волині найчистіша вода

Де на Волині найчистіша вода
Лише торік обласне управління водних ресурсів відновило на Волині шість замулених джерел і один витік річки Кобилиця в Любешівському районі.

Загалом з 2004 року до пуття було приведено 75 місць паломництва прихильників чистої водички,- повідомляє "Слово Волині".

«У нас не всі джерела освячені. Торік, до прикладу, освятили лише три, – розповідає начальник відділу обласного управління водних ресурсів Сергій Остромухов. Причини різні, здебільшого побутові — десь батюшка захворів, там ще чомусь не вийшло. Цього року продовжимо цю роботу. Шкода, що люди недбало ставляться до того, що для них роблять. Багато джерел, що ми відновили, понищили варвари. Особливо болить серце за нашу роботу в селі Грем’яче Ківерцівського району. Декілька років тому відновили його, дуже гарно зробили все, окультурили, освятили... Торік приїхали туди на суботник просто прибрати... нема що прибирати — усе понівечене. До речі, помітили тенденцію, що в північних районах якось дбайливіше ставляться — люди там більше бережуть».

Зазначимо, що водні господарі відновлюють не всі джерела. Спершу роблять аналіз води на придатність до вживання. Бо є джерела, які межують із болотами, захороненнями, та й інші фактори забруднюють воду.

Суттєво допомагає у відновлювальній роботі професіоналам і місцеве населення, зокрема, школярі. Допомагають й лісівники деревиною, з якої роблять чудові колодязі, лавочки.

Найбільше джерел відновили на Волині в Камінь-Каширському, Ковельському та Маневицькому районах. Трохи менше — в Луцькому й Ратнівському.

В таких населених пунктах Волині джерельна вода перевірена на придатність до споживання:

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дякую щиро! Таких би побільше новин! Війна закінчиться через два дні, якщо сайти і телеканали видаватимуть таку, або на зразок такої, інформацію! Респект вам!
Відповісти