За елітні авто волиняни заплатять 8,4 мільйона гривень

За елітні авто волиняни заплатять 8,4 мільйона гривень
За попередніми розрахунками власники 336 легкових авто сплатять до місцевих скарбниць Волині 8,4 мільйона гривень транспортного податку.

У переліку власників автомобілів з об’ємом двигуна понад 3000 куб.см та строком використання не більше 5 років 98 юридичних осіб та 238 фізичних осіб, - повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Із впровадженням транспортного податку для власників вартісних автівок фахівці органів ДФС розпочали опрацювання баз даних з тим, щоб до 1 липня 2015 року надіслати фізичних особам податкові повідомлення-рішення із сумою податку до сплати.

Отримавши таке податкове повідомлення–рішення, фізична особа за вказаними реквізитами повинна упродовж 60 днів перерахувати суму податку в бюджет.

А от юридичні особи, у власності яких є елітні авто, про своєчасне нарахування і сплату транспортного податку повинні подбати самі, - наголошують в Головному управлінні ДФС у Волинській області.

Платники податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму
податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають відповідному органу за місцем реєстрації авто декларацію із розбивкою річної суми рівними частками щоквартально.

Юридичні особи сплачують транспортний податок авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, наступного за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Нагадаємо, що відповідно до норм Закону України «Про внесення
змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» від 28 грудня 2014 року No71-VIII в Україні запроваджено податок на майно, у складі якого передбачено транспортний податок.

Ставка податку для легкових авто з об’ємом двигуна понад 3000 куб.см. та строком використання до п’яти років – 25 тисяч гривень в рік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Супер але мало!
Відповісти
Хер вам, а не податок
Відповісти
А ще на доми елітні треба брати по 50 тис в рік! І гроші в державі появляться!
Відповісти