Порошенкові хочуть дозволити скасовувати люстрацію військових

Порошенкові хочуть дозволити скасовувати люстрацію військових
У Верховній Раді зареєстрували законопроект про зміни до закону про очищення влади, який передбачає одноосібне право Президента скасовувати люстрацію щодо вищих військових та силовиків.

Авторами документа є депутати від "Народного фронту" Андрій Тетерук та Андрій Левус, а також представник "Самопомочі" Павло Кишкар. Законопроект був зареєстрований у Раді 26 січня, - пише Українська правда.

Згідно з законопроектом, люстрація військових буде скасовуватися, "якщо це обумовлено необхідністю забезпечення обороноздатності держави". Вносити відповідні подання Президентові зможуть міністри внутрішніх справ та оборони, а також голова СБУ.

У пояснювальній записці сказано, що право приймати таке рішення надається Президентові, оскільки він є верховним головнокомандувачем і здійснює керівництво у сферах національної безпеки та оборони держави.

Своєю чергою, представники громадського об'єднання "Люстраційний комітет" на своїй сторінці у Facebook різко розкритикували цей документ і закликали Раду не голосувати за нього.

На їхню думку, скасування люстрації щодо вищих військових і силовиків може бути виправданим, але приймати таке рішення повинна лише Верховна Рада, а не одноосібно Президент.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.