У Луцьку вшанували Героїв Крут, Небесної Сотні та війни на Сході. ФОТО

У Луцьку вшанували Героїв Крут, Небесної Сотні та війни на Сході. ФОТО
Лучани зібралися біля пам’ятного знака Героям Крут, щоб вшанувати загиблих українських юнаків, які захищали столицю від більшовицьких загарбників.

Акція відбулася у річницю битви 29 січня.

Нагадаємо, пам’ятний знак на території свого підприємства у 2006 році встановив батько нинішнього директора департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка.

Його син, Іван Мирка, розповідає, що таку ідею втілили для вшанування родинної традиції, адже його дід Михайло загинув, обороняючи Київ у 1918 році.

«Була інформація з родини, що коли був клич на Західній Україні іти захищати Київ (у 1918 році), то був дозвіл влади іти нашим чоловікам захищати Київ. Мій дід Михайло тоді вчився в гімназії в Рогатині. Він зголосився та поїхав захищати столицю від російської армії. Більше про нього даних не було, він не повернувся. З того часу це передавалося в родині. У 2006 році виникла ідея встановити пам’ятний знак. Також тут був закладений сад, насаджено багато калини», - відзначив посадовець.

Нині знак розташований на території підприємства його батька.

Вшанувати пам'ять героїв 1918-го, сучасних героїв Євромайдану та АТО до знаку прийшли політики, громадські діячі, посадовці, ліцеїсти та інші небайдужі лучани. Із політичних сил на акцію партійні прапори принесли лише активісти ВО «Свобода».

«Кожен із нас проводить паралель між тими днями та сьогоднішніми подіями на Євромайдані, на Сході... Ми сьогодні повинні не прихилити голову ні перед ким, як не прихилили голову ті молоді люди під Крутами», - відзначив у своєму виступі міський голова Луцька Микола Романюк.

«Це завжди для нас день скорботи і духовного піднесення... ми надихаємося великою вірою від них, цих молодих, малоозброєних, необстріляних, незнаючих військової справи але настільки глибоко люблячих свою державу юнаків, які без страху, без вагань пішли, грудьми захищаючи Україну», - зазначив митрополит Луцький та Волинський УПЦ КП Михаїл.

«Здавалося, це все вже буде історією. Але і року не пройшло із сьогоднішнього дня, коли знову юнаки, дівчата, молодь наша вийшла на Майдан, визначаючи долю майбутньої України. Але тепер вже руками своїх карателів вони були побиті на Майдані, людьми для яких ми сплачуємо наші податки. Люди, для яких ми платили зарплату, вбивали наших юнаків», - додав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
попы, федосюк, чиновники-вороны - противно смотреть на театр лицемерия
Відповісти
А занаєте, що я помітив на фото??? От Григоренко і Пустовіт з партії Батьківщина обоє, Григоренко секретар міської ради, на всіх заходах він разом з Романюком, а також на всіх заходах є Пустовіт, чи багато депутатів пришло??? Ні, нажаль, а Пустовіт сам напевно захотів прийти...хай би всі так депутати працювали, хоч би на заходи міської ради з'являлися!
Відповісти
Какая битва? Хоть кто-нибудь из читающих удосужился поинтересоваться собственно историей события? Сколько уже можно вешать "лапшу на уши"!
Відповісти
Так приємно читати, що усілякі гнилі "ПРдуни" та "ФигВами" захлинаються ядом, шо аж їм "противно смотреть на театр лицемерия". Одна порада : НЄ СМОТРІТЄ! Геть а расєю!!! Там живуть лиш щирі та добрі кацапи! А послє встрєчі із собратьямі по інтєлєкту і бєсєд на тєму істінной історії рузьскаго міра, навєрньотє по стакану водочкі і закусітє лапшой со своїх ух, бо жерти скоро на вашей історічєской родінє буде нічого! Для довідки: поїзди на москву ходять регулярно (поки). Скористайтеся нагодою, пакуйте валізи! А то прийдуть бандери з правосєками з війни - розіпнуть на доскє об'явлєній, нагодують снєгірями і візьмуть у рабство, бо земельні ділянки їм уже роздають, а вас якраз два придурки!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку вшанували Героїв Крут, Небесної Сотні та війни на Сході. ФОТО
29 січень, 2015, 12:33