Під Міноборони мітингує «Айдар»

Під Міноборони мітингує «Айдар»
Під Міністерством оборони у Києві відбувається мітинг бійців батальйону "Айдар" проти розформування їх добровольчого батальйону.

Про це з місця подій повідомляє журналіст Еспресо.TV.

Наразі під бідівлею Міноборони знаходиться кілька десятків людей, які називають себе бійцями добровольчого батальйону "Айдар".

Деякі представники батальйону одягнені у камуфляж, їх обличчя закривають балаклави. Бійці вимагають не розформовувати їх батальйон, та, зокрема, надати всім добровольцям статус учасника АТО.

Крім того, під час мітингу сталася бійка. Представники "Айдару" звинуватили в ній провокаторів, які знаходились в натовпі.

Командир батальйону, народний депутат Сергій Мельничук повідомив, що він намагався потрапити на зустріч до міністра оборони Степана Полторака, однак до міністра його не пустили, хоча про зустріч було повідомлено заздалегідь.

Мельничук повідомив, що якщо Міноборони розформує батальйон "Айдар", то бійці все одно поїдуть на фронт у складі інших добровольчих батальйонів, таких як "Правий сектор", "ОУН" тощо.

Крім того, комбат остаточно підтвердив, що "фактично ВЧ 0624 батальйон "Айдар" вже не існує".

Мельничук заявив, що айдарівці будуть пікетувати Міноборони до тих пір, поки не будуть виконані їх умови. Серед яких, зокрема, відновити добровольчий батальйон "Айдар", відсторонити від виконання службових обов'язків підполковника Пташника та провести щодо нього службове розслідування.

На думку комбата, "розформування батальйону "Айдар" - лише перша ластівка, і це сумна ознака, що будуть розформовувати й інші добровольчі батальйони".

Мельничук розповів, що частина батальйону, яка знаходиться під командуванням Пташника, зараз знаходиться за 70 км від лінії фронту, інша частина, яку очолює Сергій Федоченко, воює на передовій у місті Щастя, Трьохізбенка та інших населених пунктах на лінії зіткнення.

Відповідаючи на питання щодо порушення дисципліни, яке часто закидають бійцям батальйону, Мельничук розповів про випадки, коли представники інших підрозділів навмисно перевдягалися у форму айдарівців та чинили мародерство.

"Ці люди були швидко знайдені та покарані за законом",- підкреслив комбат.

Зазначимо, на даний момент військова прокуратура розслідує 27 кримінальних проваджень стосовно 13 бійців батальйону "Айдар". Зокрема, з вищезазначених військовослужбовців вісім осіб заарештовано, троє - у розшуку та двом бійцям обрані інші запобіжні заходи.

Близько 10:40 "айдарівці" на кількох автівках підвезли шини до Міноборони і почали розкладати їх під воротами відомства. До місця подій вже прибула пожежна машина і розгортає обладнання на випадок пожежі.

Нагадаємо, у п'ятницю, 30 січня, з’явилось повідомлення, що 24-й окремий штурмовий батальйон "Айдар" сухопутних військ збройних сил України, який офіційно підпорядкований Міністерству оборони і діє в Луганській області в складі підрозділів АТО, розформовано.

Однак на офіційній сторінці "Айдару" у Facеbook повідомляється, що "будь-які інформаційні повідомлення про розформування нашої військової частини є провокацією".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Рішення про розформування абсолютно вірне. Всіх анархістів треба негайно розпустити! Кожному шину в руки нехай бортують колеса БТРів або в котельні кочегарами... більше вони нічого не вміють. За те що гербову печатку військової частини втратили (добре що не бойовий прапор) .. в роки війни всіх до стіни, от таке АТО.
Відповісти