Луцькі пластуни вчились самозахисту. ФОТО

Луцькі пластуни вчились самозахисту. ФОТО
Під гаслом «Будь готовий» пройшов вишкіл юних учасників організації "Пласт" міста Луцька.

Хлопців та дівчат навчали обороняти своє життя, - повідомляє Олег Лапковський, голова "Пласту" у Луцьку.

Для навчання і тренування була використана ізраїльська система рукопашного бою "крав-мага", яка була розроблена для військовослужбовців Збройних сил Ізраїлю і, на відміну від комерційно-кіношних бойових систем, "крав-мага" можна передбачає - щонайменше рухів, щонайбільше ефективності. А це дає можливість протидіяти значно більшому та сильнішому супротивникові.

Після розминки учасники ознайомилися із базовими принципами виживання та самозахисту, а також із легальними засобами оборони. Далі настав час основної програми. Пластуни вивчили, як реагувати на найчастіші ситуації, які можуть виникнути: удушення, напади спереду та ззаду. Пластунки також вивчили принципи самозахисту від зґвалтування.

Вишкіл завершився «екзаменом», де учасники перевіряли набуті вміння у ситуації, наближеній до такої, з якою їм, можливо, доведеться стикнутися.

Не дивлячись на втому та нечасті синці, пластуни залишилися задоволеними вишколом та уже готують пропозиції щодо його регулярного проведення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А Пласт хоч якось еволюціонує? Були весь час дітьми так і ними залишились! Хоча патріотичного виховання молоді ніхто не відміняв! Напевно багато пластунів воює на сході? цілий батальйон?!! Молодці так тримати!!!
Відповісти
Хах, класно підмітив)
Відповісти
Так еволюціонує. Просто, щоб зрозуміти чим ми займаємося потрібно трішки розумітися у нашій організації, так як 100-літню організацію розуміють не усі. Якщо не буде дітей - не буде Пласту, нагадаю мету Пласту = "сприяти всебічному, патріотичному вихованню та самовихованню української молоді", не має молоді не має Пласту. Зараз Пласт є найбільшою дієвою ГО в Луцьку і в Україні.
Так, багато Пластунів зараз воює на сході, маємо, на жаль і жертви, багато ГО мають померлих на сході? Також активно працює осередок Пласту в Слов'янську, багато ГО там хоче працювати з дітьми і дорослими?
Так що ми молодці ;)
Відповісти
Пласт собі знайшов кишенькового єврея? :)
Відповісти
Олеже то ти може роби вже щось, бо організації то 100 років але з такими організаторами-активістами як ти до 101-го може не до жити. років 10 тому всі про Пласт чули, а сьогодні де ви ? І на сході ваші патріоте безсумнівно, але виховані вони були попереднім поколінням. як то кажуть сьогодні пласт котиться до - славних прадідів великих пращури погані....
Відповісти
Якщо що то цього року буде 103 річниця, так що 101 пережили вже =)

Народ! КАМОН!? Що за беззмістовні речі? Вам сказати ситуацію реальну? Із 45+ чденів старшого пластунства, без якого не можлива реалізація мети Пласту всього 5-6 активні, але вони всі зайняті із роботою з дітьми, про яке якісне адміністрування може йтися??? Як одна людина може якісно модерувати роботу організації із членством в 150чол???? Так що тут демагогій не розводьте, а підіймайте свої критикувальні дупи і гайда в Пласт допомагати своєму майбутньому поколінню ставати кращими!
Відповісти
я хочу в пластуни
Відповісти