На Волині 826-ом учасникам АТО відмовили у наданні землі, «бо її немає»

На Волині 826-ом учасникам АТО відмовили у наданні землі, «бо її немає»
Після звернення 826 учасників АТо у місцеві ради на Волині їм поки відмовилися надавати земельні ділянки, бо вільної землі в межах тих населених пунктів немає.

Про це стало відомо під час наради щодо забезпечення учасників АТО землею на Волині, - пише прес-служба головного управління Держземагентства у Волинській області у суботу, 14 лютого.

"Для того, аби військовослужбовець отримав земельну ділянку, йому необхідно звернутися з письмовою заявою до місцевої ради як до розпорядника земель", – повідомив під час наради начальник головного управління Держземагентства в області Василь Василенко.

За його словами, у Маневицькому, Камінь-Каширському, Любешівському, Турійському районах земельні ділянки вже отримали практично всі, хто зверталися з відповідною заявою. Проте є учасники АТО, (їх аж 826), які отримали відмову, в зв’язку з відсутністю земель.

Як зазначив Василь Василенко, відповідно до земельно-облікових документів в межах області нараховується понад 163 гектари земель, які не надані у власність та користування різного цільового призначення.

Натомість голова Волинської ОДА Володимир Гунчик пригрозив прокуратурою місцевим головам, які "спекулюють на цій темі".

"Жодних безпідставних відмов не повинно бути, як і встановлення черг, адже солдати та їхні сім’ї мають позачергове право на отримання земельних ділянок...раджу головам місцевих рад не спекулювати на цій темі, адже не має відірваних гілок влади, як і недоторканих людей. Повірте, у нас достатньо повноважень у рамках закону, щоби забезпечити виконання тих завдань, які сьогодні ставить перед нами суспільство. А з тими, хто не дослухається, буде працювати прокуратура. Лише у співпраці всіх гілок влади зможемо вирішити проблемні питання, впорядкувати та налагодити систему виділення земельних ділянок”, - підкреслив голова ОДА.

Також Гунчик запевнив: ті рішення місцевих рад, які стосуватимуться виділення земельних ділянок тільки не для учасників АТО – будуть оскаржені в суді.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вони ж бо хунтовиконавці...
Відповісти
а депутати собі гектарами понабирали --- ВІДБЕРІТЬ і роздайте людям по 10 соток Слабо ??? Може нехай йдуть воювати ті, в кого землі багато, а нашим чоловікам і дітям треба заробляти на наділ земельний, ОТЖЕ ----ВОЮЙТЕ САМІ !!!!!!
Відповісти
ткачук даже в парку надєл має то чого штани тут протирає--- вперед на фронт.
Відповісти