Волинські оперативники викрили «конвертаційний центр» з оборотом понад 50 мільйонів гривень

Волинські оперативники викрили  «конвертаційний  центр»  з оборотом понад 50 мільйонів гривень
Співробітники податкової міліції Волинської області виявлено та ліквідовано діяльність "конвертаційного центру", спеціалізація якого стосувалась підприємств сільськогосподарського сектору економіки.

Використовуючи статус волинського підприємства сільгоспвиробника, організатори даного "конвертцентру" упродовж кількох років стрімко поповнювали банківські рахунки останнього десятками мільйонів гривень від підприємств Запорізької та Дніпропетровської областей нібито за придбане у волинських аграріїв молоко, сільськогосподарську продукцію та послуги, - повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Однак, у жодному з випадків оплачена продукція фактично не поставлялась.

У результаті злочинних дій, керівники дніпропетровських та запорізьких підприємств незаконно формували податковий кредит, ухиляючись від сплати податків.

Статус сільгоспвиробника на спеціальному режимі оподаткування надавав законодавчі підстави останньому відображати безтоварні операції з реалізації молока в дотаційних спецдеклараціях, за якими розрахунки з бюджетом у вигляді ПДВ не проводяться.

Відтак, суми податкових зобов’язань декларувалися як такі, що залишаються в розпорядженні сільгоспвиробників, а фактично проконвертована готівка "осідала" в кишенях двох бізнесменів – організаторів "конвертцентру" у місті Дніпропетровську.

Проведеними заходами встановлено причетність до процесу конвертації готівки близько 10 осіб.

Як свідчать матеріали кримінального провадження, шляхом використання реквізитів сільгоспвиробників, організатори діяльності "конвертаційного центру" проконвертували кошти в сумі 53,6 млн.грн.

Організаторам незаконної конвертації готівки оголошено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст.205 ч.1, 27 ч.2, 212 ч.3, 366 ч.1 КК України. Крім того, з метою забезпечення відшкодування нанесених державі збитків, накладено арешт на банківські рахунки підприємств – вигодонабувачів.

Остаточне рішення у цій справі – за судовою гілкою влади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші, афера
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
гроші?
Відповісти
нижче спини
Відповісти
Останні новини
Волинські оперативники викрили «конвертаційний центр» з оборотом понад 50 мільйонів гривень
19 лютий, 2015, 09:14