Презентували фільм про луцький Євромайдан. ФОТО

Презентували фільм про луцький Євромайдан. ФОТО
У Луцьку відбулась відкрита презентація документального фільму під назвою «Майдан» про Революцію Гідності.

Презентація кінострічки відбулась у Палаці культури міста Луцька 21 лютого.

У документальному фільмі за основу взяті події, які відбувались під час Євромайдану в Луцьку. Фільм покликаний донести глядачу достовірну інформацію про основні події Революції у місті, а також у хронологічному порядку відтворює хід революційних подій, починаючи від організації протесту у Луцьку і закінчуючи перемогою Євромайдану.

Режисер кінострічки Андрій Повзун зазначив, що тільки одного відеоматеріалу, який був взяти із різних архів і відзнятий вже після революції, становив у часі майже 20 годин. Тому багато часу пішло на те, щоб повністю переглянути матеріал і вибрати найголовніше.

«Було багато різних варіантів, у якій послідовності монтувати відеоматеріал, тому що ми хотіли зробити фільм динамічним та цікавим. У фільмі ми спеціально не показували штурми Волинської ОДА та міліції, тому що планується ще і друга частина фільму, яка має робочу назву «Штурм»,- мовив Повзун.

Автор ідеї створення фільму та активний учасник Луцького протесту Володимир Пащенко розповів, що прем'єра кінострічки покликана нагадати лучанам про минулі буремні часи і пережити ті ж самі емоції, які були рік тому.

Він зізнався, що на цьому цикл фільмів про Євромайдан лише починається. Адже нині творча група працює над створенням іще однієї документальної кінострічки, у якій будуть показані «найгарячіші» революційні події у Луцьку.

Народний депутат України Ігор Гузь перед переглядом фільму зазначив, що із нетерпінням хоче завдяки документальній стрічці «Майдан» відтворити у пам'яті спогади про тривожні і водночас жахливі події, які торкнулись його безпосередньо.

«Режим Януковича вдалося перемогти, але сьогодні є інша біда - Путін. Але Майдан дав шанс Україні стати зовсім іншою країною. Впевненості у тому, що у Луцьку може знову стояти сцена Євромайдану у мене немає. Але ми будуємо нове проукраїнське суспільство. Нестача рішучості і політичної волі не дає владі виконувати революційні обіцянки. І це для неї мінус», - зазначив Гузь.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а де можна переглянути цей фільм?
Відповісти
Хочу подивитись в режимі онлайн, де то можна зробити?
Відповісти
Останні новини
Презентували фільм про луцький Євромайдан. ФОТО
21 лютий, 2015, 21:17