На Волині шахраї проводять махінації з банківськими картками

На Волині шахраї проводять махінації з банківськими картками
Шахраї телефонують на мобільні телефони громадян та представляються представником того чи іншого банку.

Під час розмови «шахрай-працівник банку» повідомляє громадянину, що з його карткою та рахунком на ній сталися якісь неполадки та просить повідомити громадянина повний номер картки (зарплатної, кредитної, пенсійної тощо), щоб нібито розібратися, у чому річ, - повідомляє БУГ.

Людина, не підозрюючи про обман, надає у телефонному режимі «шахраю-працівнику банку» всі дані на картку. Через деякий час обдуреному громадянину приходить СМС, що з його рахунку на картці знято гроші різної суми. Про це виданню повідомили у відділі міліції Нововолинська.

Також є випадки коли шахраї під час купівлі–продажу будь–якого товару через Інтернет просять у громадян назвати 16 цифр платіжної або кредитної картки з метою перерахування на рахунок коштів. У результаті шахраї просто знімають з картки всі гроші, а якщо людина назвала всі дані на кредитну картку, то може виникнути кредитне зобов’язання у вигляді тої чи іншої суми.

Нововолинський міський відділ міліції УМВС України у Волинській області звертається до громадян міста з проханням бути пильними і не дозволяти аферистам вводити себе в оману та одразу повідомляти про подібні випадки в міліцію.

Якщо це стосується банківських операцій з картками, то краще самому особисто піти в найближче відділення банку та з’ясувати, у чому річ і чому Вам дзвонили їх представники.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Навели не повні схеми шахраїв. Назвавши номер картки і навіть прізвище та імя з картки гроші не отримаєш. А от коли незвеш пінкод, СVV-код або ж код з смс, то ймовірність пропажі коштів з рахунку майже 100%. Такі чисельні схеми описані в Інтернеті.
Якщо продаєте товар, особливо дорогий, ліпше або продавати при зустрічі, або накладним платежем.
Відповісти
то в приваті такий тип захисту, привязка до смс, без того коду шахрай нічого не отримає, а от ощадбанк практично незахищений, самі картки дуже прості.
Відповісти
Були випдаки, коли самі працівники банку проводили такі операції
Відповісти
16 цифр карти дадуть можливість тільки зарахувати на неї гроші. В кожній благодійній акції ви знайдете 16 ифр карти, а також ім'я та прізвище і в них ніхто нічого не знімає. Як пишете таку лабуду, то вникніть в тему, бо зовсім нефпрофесійно і навіть смішно читати.
Відповісти
це ж буг)) кишенькове гузьове видання, яка там професійність??))
Відповісти
Кожна людина не застрахована від подібної ситуації, шахраї як виявляєьться працюють групами, спочатку входять в довіру громадян,різними уловками виманюють необхідну інформацію і крадуть з карток гроші. Краще б направляли всі зусилля на пошук шахраїв, які "працюють" на сьогодні вкрай зухвало, вони навіть номерів телефонів не змінюють і називаються одним і тим іменем. А також підтримали ошуканих, хоча б словом підтримки.
Відповісти
Останні новини
На Волині шахраї проводять махінації з банківськими картками
24 лютий, 2015, 09:15