Бійці «Волині» заявляють про брак амуніції і техніки перед відʼїздом в АТО. ВІДЕО

Бійці «Волині» заявляють про брак амуніції і техніки перед відʼїздом в АТО. ВІДЕО
Бійці тербатальйону «Волинь», які зараз перебувають на ротації на території 14 механізованої бригади у Володимирі-Волинському, заявляють, що їх можуть відправити у зону АТО без достатньої кількості озброєння та амуніції.

У штабі ОК «Північ» ці заяви спростовують, - пише IA ZIK з посиланням на сюжет проекту «На периметрі».

Військові заявляють, що ситуація із оснащенням дуже складна. Більшість речей купують власним коштом.

«Нам не видали форми, не поновили бронежилети, - розповів військовослужбовець Максим Блащук. - Усе купили за свій рахунок. Також є проблема в тому, що волонтери іноді допускають помилки і ставлять придбане на баланс, держава все забирає і каже, що то вона видає речі».

«Заплатили по 680 гривень зарплати – цього навіть на сигарети не вистачить, - доповнив розповідь ще один боєць «Волині» Сергій Кулик. - Ми не просимо 10 тисяч. Дайте бодай 2 тисячі гривень. Я все рівно за них куплю форму».

Перед ротацією солдати провели 93 дні на передовій у Дебальцевому, тому точно знають, що лише з автоматом на ворога не підеш.

«99% нашого складу підтвердить, що ми їдемо з повним «нулем». Кого, що і як їдемо захищати? Ми не знаємо. Посадовців, які сидять в кабінетах і підписують папірці? До нас ніхто не виходить, ніхто з нами не спілкується, нічим не забезпечують. Ми, як сліпі котенята. Ми готові їхати туди - тільки б знати - де коли і з чим?», - обурено заявив військовий Костянтин Драч.

За словами командира взводу, старшого лейтенанта Василя Шедрука, батальйон укомплектований майже на 60% за штатом, але насправді людей значно менше - хворіють. Ситуація із технікою – ще гірша.

«Доукомплектація штату йде повним ходом, але техніка – погана, - говорить Василь Шедрук. - Та, яку привезли із Дебальцевого, ремонту не підлягає. Бронемашини, які нам подарували волонтери, також треба або ремонтувати, або доукомплектовувати».

Командир взводу зізнається, що навіть не знає кому озвучувати свої проблеми: «Перед нами щойно поставили нового комбата, на якого скинули всі клопоти. Ніхто з бригадних офіцерів перед нами не виступив».

Також, за словами в. о. командира мінометного взводу Володимира Рубана, й досі не відбулися обіцяні навчання для мінометників.

Водночас у штабі оперативного командування «Північ» переконують, що проблем у «Волині» нема.

«Даний батальйон укомплектований речовим майном на 100%, шоломами кевларовими, бронежилетами - 100%, стрілецькою зброєю - 100%, - переконує прес-секретар ОК «Північ» Анатолій Прошин. – За штатом, техніка бронетанкова і автомобільна - 100%. Декілька зразків зараз у ремонті. Проблем у цьому батальйоні нема. Є лише проблема в деяких військовослужбовцях цього батальйону, які не хочуть виконати свій обов’язок».

За словами прес-секретаря ОК «Північ», дві автівки зараз ремонтують рівненські волонтери. Також батальйон отримає БМП.

Ще три одиниці техніки дадуть воїнам після переміщення у район бойового злагодження.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ніби вже закінчилася. Куди пхаємося?
Відповісти
прес-секретаря окомплектованого чому не засилають в ато?
Відповісти
Як ця брехня вже всіх дістала.На росію киваємо,а самі кращі.Цей совок ще довго буде мурдувати людей.А може поки не замурдує,хоча що вже залишилось...
Відповісти
Чому не написали реквізити? Може, хоч трохи докинули б, хто що може
Відповісти
Якраз самий час втрутитись нашим доблесним волинським депутатам: Івахіву, Єрємєєву, Мартиняку! Я маю на увазі не привезти хлопцям кілька ящиків тушонки та цигарок (за що їм дяка), а виконати свої прямі депутатські обов’язки, зробивши депутатський запит чи просто проконтролювати забезпечення волинських військохих. Хватить відкуплюватись подачками, їх не для цього обирали!!!
Відповісти
Пів години писав про реальне забезпечення батальйону, а мій коментар не пропустили. Це як розуміти???
Відповісти
Тож знайте, люди, що відправляють нас в АТО без техніки вже в друге. Перший раз також обіцяли, що все буде. А відправили на шкільних автобусах в саме Дебальцеве і ще далі. А прикотили нам техніку уже в зону АТО - це 6 БРДМів з яких тільки один доїхав до місця призначення. 5 одиниць стали серед дороги, чим поставили під загрозу безпеку всього батальйону!! Всі 6 одиниць були не готові до виконання бойових завдань. Всі це добре пам"ятають і тому не довіряють таким обіцянкам.
На рахунок забезпечення: за 2 місяці перебування в частині нам навіть не видали військову форму!!!
А прес секретаря ОК "Північ" Анатолія Прошина ми заберемо з собою в АТО, якщо у нас не буде належного забезпечення. Дуже цікаво поспостерігати як він з автоматом на танка бігтиме.
Відповісти
Панове гади можновладці скільки ви будете душити той бідний люд в ато бють цінами душать якщо нас забагато то просто перестаньте платити на діти баснословні суми і нас так поменшає а у вас буде менше гріха на душі.
Відповісти
наскільки проплатили - настільки і моритимемо...
Відповісти
Підрозділ ТО Волинь на всі 100% точно забезпечений брехнею та некомпетенцією, я в цьому не сумніваюся, а все інше від лукавого.
Відповісти
Останні новини
Бійці «Волині» заявляють про брак амуніції і техніки перед відʼїздом в АТО. ВІДЕО
28 лютий, 2015, 09:40