Стартував чемпіонат Євро-2012. ФОТО

Стартував чемпіонат Євро-2012. ФОТО
На Національному стадіоні у столиці Польщі Варшаві відбулося офіційне відкриття чемпіонату Євро-2012.

Офіційна церемонія стартувала за 20 хвилин до стартового матчу турніру між збірними Польщі та Греції і тривала лише 12 хвилин.

Шоу мало намір зводити разом спорт і культуру, роблячи акцент на місцевих традиціях, інноваційних технологіях та загальновизнаних цінностях УЄФА: єдності, суперництву та пристрасті.

Основою відкриття стала хореографічна постановка, в якій було задіяно більше 800 волонтерів з 63 країн.



З етюдом Шопена для фортепіано (опус 10, номер 11) виступив відомий угорський піаніст Адам Дьордь. Разом з ним публіку запалював італійський діджей і продюсер DJ Karmatronic.



Побачити захопюючи малюнки танців можна було на величезних екранах над центром поля. А відкрили турнір президенти обох країн-господарок - Віктор Янукович і Броніслав Коморовський, а також президент УЄФА Мішель Платіні, - повідомляє ТСН.

Перший матч збірні Польщі та Греції зіграли у нічию. На 17-тій хвилині першого тайму забив у ворота у ворота греків лідер "Кадри" Роберт Левандовскі, який скористався навісом з правого флангу, забивши головою.



У дебюті другого тайму Дімітріос Салпінгідіс, який щойно вийшов на заміну, в падінні пробив Войцеха Щенсни.



Другий матч між збірними Росії і Чехії увінчався перемогою Російської Федерації з рахунком 4:1. На 17-й хвилині Алан Дзагоєв забив перший гол у ворота чехів, а через дев'ять хвилин перевагу росіян подвоїв Роман Широков.



На початку другого тайму чехи спробували вирівняти ситуацію і Вацлав Піларж скоротив відставання в рахунку.

Але з 79 по 82 хвилини росіяни забили ще два голи. Спочатку Дзагоєв найсильнішим ударом з 15-ти метрів розстріляв Чеха, а потім Павлюченко з лінії штрафного встановив остаточний рахунок в матчі.

Як наслідок, Росія вийшла в лідери групи А, а Чехія опинилася аутсайдером квартету.


Тим часом у Харкові за повідомленням видання "Левый берег" під час трансляції церемонії відкриття Євро-2012 у небі над офіційної фан-зоною запустили в небо зв'язку білих і червоних куль, до якої був прикріплений плакат "Юлі-волю!".

А у Польщі група українців, які тут працюють і навчаються, організувала акцію протесту під гаслом «Євро в Україні – бенкет під час чуми». Кілька десятків мітингувальників роздавали у центрі Варшави листівки із закликом до європейців бойкотувати режим Януковича, а натомість підтримати українське громадянське суспільство, - передає "Радіо свобода".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Джерело: uefa.com
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Стартував чемпіонат Євро-2012. ФОТО
09 червень, 2012, 09:01