На Волині розкрадають ліс - правоохоронці не реагують. ФОТО

На Волині розкрадають ліс - правоохоронці не реагують. ФОТО
Мешканці села Видерта Камінь-Каширського району, що на Волині, обурені незаконною вирубкою лісу на території місцевого лісгоспу.

Селяни нарікають на незаконну лісозаготівлю, яка проводиться з відома працівників ДП «Камінькаширське лісове господарство» та продаж цим підприємством деревини для мешканців села за завищеними цінами, пише Громадське. Волинь.

Щоб протидіяти цьому та привернути увагу до цієї проблеми, 18 січня місцеві мешканці заблокували шлях автомобілю, який перевозив деревину. Селяни стверджують, що ця деревина є незаконною, так як жодних маркувальних чіпів та будь-яких документів на неї не було.

«Ми зразу подзвонили в міліцію, держлісгосп, до лісової охорони, але ніхто не приїхав. Шофер сказав, що документів немає. Ні на перевезення, ні на сам ліс. Тоді вирішили хлопці розвантажувати ліс і чекати міліцію. Вона приїхала за дві години» – каже мешканець села Видерта Анатолій Клімарчук.

Його односельчанин Андрій Назарчук згадує, що як повідомив водій авто, деревину везлась у село Тойкут Ковельського району і лісгосп про це знає.

«Це ми тільки одне авто зупинили. Інший автомобіль доїхав до села, розвернувся і поїхав потім вночі, коли ми розійшлися» – зазначив Назарчук. Також чоловік розповів, що на місце події згодом приїхав власник авто, але він відмовився від цієї деревини.

Лісничий Видерського лісництва Анатолій Ткачук має свою позицію щодо цієї ситуації. Він стверджує, що всі необхідні документи та маркувальні чіпи на цю деревину є, але їх не встигли вчасно привезти, так як на той момент в помічника лісника поламався автомобіль. Також він заперечив усі звинувачення громади щодо незаконної вирубки лісу.

Щоб знайти шлях розв’язання проблем пов’язаних із лісозаготівлею та збутом деревини, селяни зініціювали збори, в яких також взяли участь усі зацікавлені. А саме: працівники ДП «Камінькаширське лісове господарство» (директор цієї установи В’ячеслав Кузьмич, головний лісник Василь Фіц, лісник Анатолій Ткачук), Видерський сілкий голова Михайло Євчук, волинські громадські активісти (Павло Данильчук, Олег Бондарук та інші), голова громадської ради при Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства Петро Шишко, депутати райради та інші.

Під час зборів, особливу увагу приділили інциденту, який трапився 18 січня. Селяни нарікали на те, що ДП «Камінькаширське лісове господарство» проводить махінації пов’язані із цінами на деревину. Зокрема, селяни стверджують, що лісник Вавдіюк продає куб деревини для населення за 150 – 160 гривень, а в чеках, які він видає, написано 50 гривень. На підтвердження цього люди демонструють чеки та маркувальні чіпи. Окрім цього, селяни вимагали звільнення лісників Ткачука та Вавдіюка.

Директор ДП «Камінькаширське лісове господарство» В’ячеслав Кузьмич пообіцяв, що за фактами зловживань і порушень закону, про які згадували селяни, проведуть службове розслідування. Він пообіцяв звільнити тих працівників держлісгоспу, яких вимагала громада. Обидва лісника написали заяви на звільнення одразу під час зборів. Також він пообіцяв, що надалі консультуватиметься з депутатами Видертської сільради щодо доцільності вирубки лісу на тій чи іншій території місцевого лісництва.

Громадський активіст Павло Данильчук зазначив, що важливо, щоб Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства та обласна прокуратура провели службове розслідування фактів порушень закону. Також він наголосив, що треба розпочати перевірку з приводу незаконних вирубок на території Видертського лісництва. Окрім правоохоронних органів, до комісії, яка здійснюватиме перевірку, мають увійти й мешканці села.

«Поки не почнеться перевірка, я вам пропоную не впускати і не випускати жодного лісовоза. Паралельно, ви маєте повне право створити громадську організацію по охороні громадського порядку в селі та в лісі» – запропонував Данильчук. Мешканці села Видерта, які прийшли на збори підтримали ці пропозиції.

На останок зборів вирішили частину деревини, яку вилучили громада 17 січня віддати сім’ї героя загиблого в АТО, а частину віддати на потреби сільської школи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну,не даром,Мазурик, дав премію для Кузьмича,поки будуть такі керівники при владі,лісу скоро не побачимо!!!
Відповісти
Де ти був при коліснику коли Вивозив вагонами дуб !!! Чого тоді не кричав!!!! Правильно разом зник крав !!! І журналісти на фіга писати одне те саме сто раз !і так понятно нема конкретних фактів !! А піар ніколи не мішає!!!
Відповісти
А зараз не крадуть в гаразджі вагонами дуб ріжуть!
Відповісти
всі продажні активісти або біля бурштину, або біля лісу. Колісник проплачує все, рветься назад. Хоче далі дерибанити ліс
Відповісти
Це вже баян,старезний і бородатий, заказуха чистої води..Пройшло вже аж 2 місяці!Лісник той вже не працює,але ніхто із тих видертців не погодився його замінити!Думають, що "приїде барін і всьо порішає" за них..Ідіоти і горлопани..Один придурок ,який так звинувачував місцевого лісника , "по п'яні" ляпнув :"Цей лісник вже геть обнаглів - почав мукою і цукром брати оплату за ліс!" Тобто ,самі ж видертці приносили цьому ліснику гроші, щоб він в обхід лісгоспу продавав їм державний ліс і брав за це гроші з них..Таксу звичайно встановлював сам видертський лісник ..
А Данильчук із Тимощуком там просто попіарились - і поїхали ..От тільки недавно тих же видертців покликали в луцьк для створення натовпу під управлінням лісового господарства..
Відповісти
Найбільший злодій,грабіжник,рекетир,контрабандист у нас ,хто? Правильно- мент+суддя+прокурор.Ця тріо-мафія непереможна.І скільки б наших патріотів не загинуло на сході,цей мафіозний клубок не розвязати ніколи.Пройшов цілий рік,як впала стара влада.На кризу у фінансовому плані гріх нарікати,бо ж Україна веде війну із набагато сильнішою державою, але верховенство права і дотримання конституції можна було би встановити,та це мафії не вигідно.Ми -раби в їх очах і мабуть у своїх головах теж.
Відповісти
Ага, такі небайдужі до лісу. Продажні тварюки
Відповісти
Чіпляються до нинішнього керівництва волиньлісу, щоб свої дупи просунути до корита
Відповісти
Слюсарі і будівельники тупорилі
Відповісти
А що знову вам проплатили, що одне й те саме пишете? Може фото свіжіші підкинути?
Відповісти
Не сайт, а...
Відповісти
через Зубільне локачинського роками тягають ліс і ніхто не реагує
Відповісти
Паша приїдь в гаразджу там теж крадуть ліс масово
Відповісти
Ооооооооооооо... Знову Видерта.... Таке враження, що тут тільки про видерту і пишуть
Відповісти
Так хіба не зрозуміло,чому знову згадали події майже двомісячної давності?Тому що паша данильчук недавно обісрався біля управління лісового господарства!Разом із тим йолопом шишком,бо не відпрацювали колісникові грошики..
Відповісти
хто хто!! а Павлік Данильчук то точно опозорився))))
Відповісти
що підприємство перебуває у державній формі власності. Ніякі громадські "атавісти" самовільно не управляють державними лісовими ресурсами. Ваш міністр вже екс...
Відповісти
Тільки тема про ліс данилко тут як тут,пильнуй щоб колодою не придавило сучара.Так бабла хочеться урвати .
Відповісти
Та кого туди не постав,кожен буде той ліс совати,треба робити по варварськи,відрубувати руки,то завтра ніхто не захоче там царювати!!!
Відповісти
Волинь пишеться з великої літери:-)
Відповісти
Дякуємо за цікавий матеріал!
З повагою,
веб-ресурс працівників та службовців агропромислового комплексу України
minagro.org.ua
Відповісти
деревина шикарна. а довжина колод 2 метри. щось не логічно покрижовано.
Відповісти
Останні новини
На Волині розкрадають ліс - правоохоронці не реагують. ФОТО
08 березень, 2015, 15:48