У Луцьку два підприємства не можуть поділити земельну ділянку

У Луцьку два підприємства не можуть поділити земельну ділянку
У Луцьку підприємство «Ламікс» і «Лучанка» не можуть поділити між собою землю, яка була їм надана Луцькою міською радою нібито у спільне користування.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань земельних відносин та кадастру міської ради 11 березня.

ТзОВ «Ламікс» звернулось до міської ради з проханням вирішити спір між двома підприємствами. Адже для того, щоб дві різних організації змогли вільно користуватись земельною ділянкою на вулиці Мельничній, 13, яка знаходиться у комунальній власності, необхідно, щоб їхні керівники підписали акт прийому і передачі межових знаків земельної ділянки на зберігання. Але ТзОВ КП фабрика «Лучанка» без будь-яких пояснень відмовляється підписувати цей акт.

Представник «Ламіксу» зазначив, що його підприємство регулярно сплачувало гроші за оренду землі. Але у 2013 році закінчився договір про оренду землі, який не був вчасно поновлений. Але для того, щоб ТзОВ «Ламікс» поновив договір про оренду землі потрібно узгодження ТзОВ «Лучанки».

«Ми виготовили усю потрібну документацію, але фабрика «Лучанка» відмовляється їх погоджувати і підписувати акт прийому і передачі межових знаків земельної ділянки на зберігання. Усі межі території ми зберегли, ні на сантиметр не здвинулись у бік сусіднього підприємства. Щодо території, яка є у спільному користуванні, то ми нею по суті не користуємось. Хіба що наш транспорт їздить нею, а наші сусіди цього не хочуть. Два роки ми не можемо вирішити цю проблему», - зазначив представник «Ламіксу».

Директор ТзОВ фабрика «Лучанка» Володимир Бабійчук зазначив, що йому пропонують підписати документи, в яких зазначено не лише межі земельної ділянки, але і території, яка на думку директора «Ламіксу» має бути у спільному користуванні.

«Стосовно меж земельної ділянки, у мене немає жодних заперечень. Але мені пропонували підписати документ, у якому ще зазначено про земельну ділянку так званого спільного користування. Територія «Ламіксу» - це колишня територія нашого підприємства, і ми маємо акт на право користування цією земельною ділянкою. Було чимало судових розглядів щодо нашого права користування цією землею. Для того, щоб підписати такий пакет документів я маю порадитись із своїми юристами», - мовив Бабійчук.

Член земельної комісії Сергій Шабала зазначив, що земельна ділянка, яку не можуть поділити між собою підприємці знаходиться у власності міста, а тому перешкоджати в оформленні документів належним чином безпідставно.

Члени комісії закликали представників двох підприємств самостійно знайти компроміс у вирішенні цього земельного спору і пообіцяли, якщо через місяць не буде позитивного результату, то земельна комісія на свій розсуд вирішить долю цієї земельної ділянки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку два підприємства не можуть поділити земельну ділянку
11 березень, 2015, 16:11