Клімчука назвали найкращим

Клімчука назвали найкращим
Перші підсумки розвитку українських регіонів у 2012 році, зроблені виданням Коментарі, вивели на перше місце голову Волинської ОДА Бориса Клімчука(на фото).

Найближчі конкуренти волинського губернатора - очільник Івано-Франкцівської області Михайло Вишиванюк та губернатор Чернівеччини Михайло Папієв. На четвертому місці губернатор Рівненщини Василь Берташ, на п"ятому - голова ОДА Тернопільської області Валентин Хоптян

Як зазначають автори рейтингу, економічний ріст в Україні фактично закінчився, хоча економіка не встигла вийти хоча б на докризовий рівень. Відтак регіони борються не за те за швидше покращення ситуації, а за сповільнення її погіршення.

За твердженням упорядників рейтингу, успіхи тих регіонів, які за інтегральною оцінкою опинилися на вершині рейтингу, можна назвати не більш ніж скромними, тоді як внизу рейтингу накопичилась маса негативу.

Рейтинг складався за сумою балів, якими оцінювали стан справ у різних сферах економіки областей.

Так, згідно з рейтингом, найвищі бали голова волинської ОДА набрав за такими критеріями як динаміка реальних зарплат, динаміка споживчих цін, рівень розрахунків населення за житлово-комунальні послуги, народжуваність, забруднення навколишнього середовища.

Найнижчі показники області спостерігаються в графах: сальдо зовнішньої торгівлі, динаміка промисловості та динаміка сфери послуг.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Экономический рост в Украине фактически закончился, хотя экономика не успела выйти хотя бы на докризисный уровень. Поэтому регионы сейчас соревнуются уже не столько в том, у кого ситуация улучшается быстрее, сколько в том, у кого ситуация ухудшается медленнее"
поздравления Климчуку , что у него ситуация ухудшаеться медленнее других :)))

Відповісти