Польща заявляє, що не замовчуватиме Волинську трагедію

Польща заявляє, що не замовчуватиме Волинську трагедію
Польща прагне подальшого історичного примирення з Україною, але про вбивства поляків, зокрема у контексті Волинської трагедії, мовчати не буде.

Таку заяву зробив глава МЗС Польщі Гжегож Схетина.
Про це інформує «Укрінформ».

«Україна сьогодні формує свою ідентичність, у тому числі історичну, що, утім, не звільняє від критичного погляду на власну історію. Це повинні робити зрілі народи», — заявив Схетина.

Нагадаємо, раніше ЗМІ поширили інформацію, що Президент Польщі Броніслав Коморовський заявив, що закон, який визнає Українську повстанську армію борцями за незалежність, загалом ускладнює польсько-український діалог. Згодом з’ясувалось, що російські ЗМІ перекрутили слова польського Президента.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Факт є факт, вбивство "вояками" УПА такої кількості мирних поляків неможливо буде забути і послідовники цих нелюдів повинні про це памятати до якої межі призводить занадто висока національна пересвідомість. Ознакою справжнього українця повинна бути людяність та честність, як і справжнього європейця. Чим раніше себе змінимо, тим швидше і краще будемо жити.
Відповісти
Це стосується і поляків, адже з їх сторони теж відбувалися звірства щодо нас, українців. І це теж не треба забувати.
Відповісти
"честність"- це калька з російської;мову треба вчити, путінський ти тролю
Відповісти
Послідовники АК-нелюдів повинні про це памятати до якої межі призводить занадто висока національна пересвідомість.
Відповісти
А поляків різали не в Польщі а на українській землі. Ви в кожного українця з закерзоння запитайте про звірства поляків. Вони все вам розкажуть, хоча до цього часу говорять про таке пошепки. В одному Сагрині поляки вирізали біля тисячу людей-чоловіки, жінки, діти, вагітні, старі. Всіх підряд, без розбору. Якби не було на тих теренах УПА, то жертв з української сторони було б куди більше. Бо за звичайних людей перед бандитами взагалі не було б кому заступитися. Тепер також прийшли москалі на донбас а їх ріжуть українці. Потім москалі будуть розказувати про доньаську трагедію. Тоді була війна. Часи були такі.
Відповісти