У Ковелі протестують проти газових викидів заводу

У Ковелі протестують проти газових викидів заводу
Ковельчани збирають підписи проти «газових атак» місцевого ветсанзаводу: запах небезпечних одорантів вдихають по всій території Ковеля.

Про це повідомляє видання Про Ковель.

Доведені до відчаю люди погрожують перекрити дорогу і заблокувати доїзд автотраспорту на територію екологічно шкідливого підприємства.

Особливо страждають жителі перехрестя вулиць Грабовського та Зелінського у Ковелі та вулиць Крилова і Північної.

Слабка технологічна оснащеність підприємства роками призводить до того, що з території ветсанзаводу час від часу ведеться “газова атака” на місто залізничників. Аромати небезпечних одорантів, які виділяються в процесі утилізації відходів, чути навіть в найвіддаленіших мікрорайонах, йдеться у повідомленні.

Аби не бути заручниками шкідливого виробництва, жителі навколишніх вулиць збирають підписи і вкотре апелюють до влади. Місцева влада традиційно киває на Київ, адже підприємство державне і перебуває у віданні Мінагрополітики та продовольства. Наразі у Ковелі чекають на черговий лист-відповідь зі столиці.

На самому заводі вимоги громадськості називають справедливими. Для того, аби виправити ситуацію, зауважує директор підприємства Тарас Корень, потрібні час та гроші.

А ще на заводі констатують збільшення обсягів переробки відходів. Тому, якщо на проблему не звертати увагу і надалі - люди можуть вдатися до більш радикальних дій. Зокрема - перекрити дорогу і заблокувати доїзд транспорту на територію ветсанзаводу, зазначає видання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі протестують проти газових викидів заводу
19 червень, 2012, 11:45