У Луцьку стартував перший фестиваль вуличної їжі «Lutsk Food Fest». ФОТО

У Луцьку стартував перший фестиваль вуличної їжі «Lutsk Food Fest». ФОТО
В обласному центрі розпочався перший в історії міста Фестиваль вуличної їжі, який триватиме впродовж двох днів – 3 та 4 травня.

Урочисте відкриття «Lutsk Food Fest» відбулося у Луцькому Замку 3 травня.

Гарна сонячна погода посприяла тому, аби Фестиваль вуличної їжі відбувся у затишній обстановці. Вже з 11 години ранку десятки людей вишикувались біля входу в замок, аби придбати квиток у касі. Нагадаємо, що організатори не встановлювали фіксовану суму коштів за вхід на фестиваль. Тому вона дорівнюватиме вартості вхідного квитка у замок. А усі виручені кошти з вхідних квитків будуть спрямовані на утримання замку.

Практика проведення фестивалів вуличної їжі існує у всьому світі. В Україні подібні заходи проводились лише в у великих містах-мільйонниках – Києві, Львові, Одесі тощо. Ідея провести такий захід в обласному центрі Волині виникла у Сергія Карпюка, який разом із товаришем розробив концепцію проведення Lutsk Food Fest.

Начальник відділу у справах сім'ї та молоді Луцької міської ради Олексій Веремійчик розповів, що такі заходи спрямовані на розвиток культури дозвільного відпочинку лучан і разом з тим пропагувати Луцьк як туристичний об’єкт.

«У фестивалі бере участь 20 представників кафе та ресторанів, більшість з яких працюють на території Волині. Кожен учасник представлятиме особливості свого меню, але основний акцент фестивалю спрямовуватиметься на вуличну їжу, таку як бургери, хот-доги, а також інші вуличні страви країн світу. Вони певною мірою змагаються між собою і кожен намагається залучити до себе побільше споживачів. Кожен рестаротор хоче продемонструвати свою креативність та вишуканість у створенні вуличної їжі», - мовив Веремійчик.

Організатори також переконують, що ціни на вуличну їжу будуть значно нижчими, ніж у ресторанах міста. Адже страви повинні бути доступними для усіх гостей фестивалю. Планується, що проведення Lutsk Food Fest у Луцьку стане традиційним і він займе почесне місце серед таких культових заходів міста, як «Поліське літо з фольклором», «Бандерштат», «Берегиня» і «Ніч у Луцькому Замку».

Окрім того родзинкою фестивалю стала дегустація напоїв від одного з найстаріших польських алкогольних брендів «Soplica». Для того аби отримати картку на дегустацію напоїв потрібно було лише сфотографуватись із чарівною представницею алкогольного бренду «Soplica».

Відвідувачів впродовж всього фестивалю розважатимуть місцеві та українські музичні гурти, сольні вокалісти, комедійні шоу, а також на них чекатимуть розіграші призів від закладів харчування міста.

Фестиваль триватиме два дні підряд з 11:00 ранку до 21:00 години вечора.

Програма «Lutsk Food Fest»:

З травня

11:00 – 11:20 – вступне слово ведучих, анонс найближчих подій дня;

11:20 – 13:00 – DJ Famous;

13:00 – 13:30 – церемонія урочистого відкриття, представлення учасників;

13:30 – 13:45 – розіграш подарунків;

13:45 – 15:00 – DJ Watt;

15:00 – 15:30 – благодійний аукціон на потреби АТО;

15:30 – 15:45 – розіграш подарунків;

15:45 – 16:45 – виступ гурту «Travelling Band», м. Київ;

16:45 – 17:00 – розіграш подарунків;

17:00 – 17:30 – сімейний флешмоб;

17:30 – 17:45 – барабанне шоу;

18:00 – 18:30 – розіграш призів та подарунків;

18:30 – 18:45 – виступ школи художньої гімнастики;

18:45 – 18:55 – виступ скрипальки Катерини Семенюк;

18:55 – 19:35 – вистава «Покоління поштучних сигарет»;

19:35 – 21:00 – виступи рок-гуртів.

4 травня

11:00 – 11:20 – вступне слово ведучих, анонс найближчих подій дня;

11:20 – 13:00 – DJ Shamil;

13:00 – 13:30 – майстер-клас від «Намасте»;

13:30 – 13:50 – майстер-клас від WineTime, розіграш подарунків;

13:50 – 14:50 – DJ Plur;

14:50 – 15:20 – благодійний аукціон на потреби АТО;

15:20 – 15:50 – сімейний флешмоб;

15:50 – 16:20 – виступ бек вокалістів караоке-клубу «Опера»;

16:20 – 16:30 – розіграш подарунків;

16:30 – 18:00 – DJ Famous;

18:00 – 18:20 – розіграш призів;

18:20 – 19:00 – DJ Subside;

19:00 – 20:00 – виступ вокалістів-переможців проекту WMA;

20:00 – 21:00 – DJ Mash.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 26
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Війна іде а в нас гуляють
Відповісти
Могли б прийти і кинути в скриньку для АТО трохи грошей, була б користь
Відповісти
Ти скриньку ту бачив,туда максимум 1000 гриаень влізе) це бізнес а не допомога
Відповісти
Маєш гроші?
Відповісти
Йдить у АТО - там ви реально допоможете. Адже своїм траурним настроєм, соплями та сльозами ще ніхто нікому не допомогав.
Відповісти
Ковбаса на газовій плитці, водяра і кальяни ось мої враження. Невже це по вашому є фестиваль вуличної їжі? Такі ярмарки організовують вже десятки років у Луцьку, але ж без горілки, та ще і кацапської...
Нема слів, одне розчаруванням, що в Луцьку таке робиться
Відповісти
Щоб розповідати про свої враження для початку треба відірвати зад з крісла і сходити подивитись, що там відбувалось.
Одне розчарування що в Луцьку є такі, як ТИ!
Відповісти
А Макаров з камерою на халявку поїсти прийшов, щоб попіарити міську владу?:) Спочатку б взнали що таке вулична їжа, а потім назву давали і проводили подібне - сміхота!:)
Відповісти
Зробили з історичної памятки ще одну забігайлівку !!
Відповісти
то точно могли би і інше місце знайти!
Відповісти
Вам би все засрати, такі ярмарки у всьому цивілізованому світі проходять, приклад потрібно брати, що не зроби таким дибілам все не так !
Відповісти
Ти хоч раз був на ночі у замку? то цей фестиваль дуже схожий. Замок це прекрасне місце для такого, особлива атмосфера, гарне місце.
Відповісти
Вулична іжа - це яблуко, банан, грушка... Всіе те, що можна взяти в руку, яке не треба готувати і яке не зіпсується при будь- якій погоді! А не горілка і цукерки!
Була вчора на тому фестивалі - враження неоднозначні! З одного боку - дешева, але креативна реклама відомих закладів. З іншого- неорганізовані гуляння в період неспокою та війни! В принципі, все має місце бути! Просто іжа - не зовсім відповідає концепціі... Повна антисанітарія... Хоч би діти не похворіли від тих ковбас, що цілий день на вулиці!!!
Відповісти
Банан, яблуко, грушка - це фрукти. Вулична їжа поширена по всьому світу, як не крути а поїсти треба завжди. Вулична їжа -це їжа відносно швидкого приготування( попередньо приготовані заготовки інші смаковинки, які можна за короткий час приготувати) і подати так, щоб людина могла їсти її на ходу, або ж перекусити на вулиці. Ось це вулична їжа.
Ти хоч візьми пожарь картоплі, упайкуй в зручну коробку дай вилку і це вже буде вулична їжа.
Якщо бачила антисанітарію, чому нічого не зробила, нікому не сказала? Сама свідомо прирікла так званих дітей на хвороби, це ж ще гірше.
Я особисто провів там більше 5 годин і все дуже сподобалось, наївся, відпочив, щей під кінець покурив кальяну під хорошу музику.
Тут, як оптиміст і писиміст. У кого все погано той і шукає погане у всьому.
Відповісти
В мене дітей нема. Переживаю за всіх , хто куштував ту ковбасу:)
Не критикую - написала ж - все має місце бути!! Просто висловлюю свою думку! Місце прекрасне, захід теж. Тільки без горілки - було б взагалі супер!!!
Відповісти
Та вже замахали ці вічнонезадоволені полішуки! Сидіть дома та протирайте штани перед телевізором. І не ходіть нікуди, щоб вашу незадоволеність ніхто не бачив і не чув.
Відповісти
Люди, вам все не так и все не те. Чого ви такі негативно настроєні, заздрісні та злі? Не має бажання йти на фестиваль - не йдить. Так війна йде....давайте сядемо і будемо плакати поки вона не скінчиться. Або записусуйтесь у добровольці та йдить в АТО, або не скиглить адже своїм сумом та траурним настроєм ви нікому і нічому не допоможете. Ви ж хотіли у Європу - от і практику проведення європейських свят вам організували...а вам все одно не так. Може з першого разу і не все як хотілося вийшло. Але треба у всьому намагатися бачити позитив, а не шукати недолікив!
Відповісти
Люди будьте добріші один до одного)Мені сподобався фестиваль...хоча недоліки були)Але для першого разу непогано!
Відповісти
Тут прицiл на iнше: чи закiнчиться АТО до Бандерштата? I звiдки будуть на нього грошi? Ось тодi цiкаво буде почитати коментарi "патрiотiв")))
Відповісти
враження дійсно двозначні.
про хороше - правильна ідея, адекватна ціна вхідного квитка, термін проведення два дні та час роботи до 21, встигнути відвідати можуть всі.
про погане - дуууже мало вуличної їжи, на 90% представлені лише місцеві заклади харчування, немає новинок стріт-фуду чи фаст-фуду. наступного разу виправитесь, вірю)
про дуже погане - музика! ця какафонія дИджЕЇВ, що намагаються заглушити одне одного "музикою" подібною до роботи перфоратора просто довбе мозок.
невже не можна щось інше придумати? гарний "лаунж", щоб не напрягало, розслабило, дало можливість посидіти і поговорити з друзями, посмакувати стравами.
це просто не можливо сидіти, коли з "колобка" довбе одним, а з "опери" поруч - іншим, хто "кручє" змагаються, а насправді ви втратили реальність, не бачите слухача, не розумієте його настрою, бажань, сприйняття обстановки.
ІМХО.
Відповісти
Чому Полішуки завжди всім невдоволені?
Відповісти
А чим бути задовленним що на сході люди вмирають а ти криса міська, тут сидиш жопу свою відїдаїш!!
Відповісти
В мене теж враження неоднозначні. В смітті люди винні самі. Все на таку тверду 3.
Вулична їжа-це трішки інше взагалі за своєю суттю. Проте, добре, що наші організатори більш-менш починають хоч щось робити, вчитися. Треба розвиватися. Дякуємо за початок! Але де польська їжа??? Так анонсували,а насправді її нема.. Найкраще,що там було-це "Чевермето", потім Забіяка"", бо "Дмитрук",нажаль, дужезіпсувався, "Базилік" та "Львівська майстерня шоколаду" й все... Все інше або фаст фуд хімічний, або щось таке, що не смакує, навіть, ззовні. Тому, люди, багато чого залежить від нас самих! А війну не терба тут згадувати! Якщо Вас щось не влаштовує- звертайтесь до влади і дійте там,дійте реально, а не тут комментами!
Усім солодких снів!
Відповісти
Ахахах якісь фотографії неправдиві! Була у неділю , людей бцло стільки що нікуди було ступити я вже не говорю про сісти :-)але зпгалом сподобалось :смачні страви хороша музика :-)
Відповісти
Бачу знатоків справжньої вуличної їжі тут чимало зібралось. Яблуко, груша... Смішно. Для лучан організували свято, де можна було прийти сім'єю, відпочити декілька годин, зустріти старих друзів і знайомих, яких не бачили давно. А найголовніше смачно перекусити. Чи часто ви стоїте з коханою людиною на вулиці і у вас є вибір із 20 закладів куди піти і щось смачненьке перекусити, а може і не одні страву.
Негативом преза від вас за милю. Не приходьте більше на такі заходи!
Відповісти
Вам треба фестиваль похоронних віднків і траурних пісень організувати, щоб ви були задоволені?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку стартував перший фестиваль вуличної їжі «Lutsk Food Fest». ФОТО
03 травень, 2015, 16:00