Майдан очима польського митця. ФОТО

Майдан очима польського митця. ФОТО
У Луцьку – фотовиставка «Майдан» відомого польського фотографа, фотокореспондента видання «Go?? Niedzielny» Якуба Шимчука.

Презентація проекту митця відбулась у стінах бібліотеки СНУ імені Лесі Українки сьогодні, 12 травня. Про це інформує Волинська правда.

На відкриття виставки завітали більше ста студентів та професорсько-викладацький склад СНУ імені Лесі Українки. Учасники заходу довго розглядали світлини, а потім відвідали невеличку презентацію, яку для них провів консул Польщі в Луцьку Криштоф Савіцкі. Він розповів про те, що його часто запитують: чому нині посольство організовує такі гострі виставки. На що Савіцкі відповів, що українці не мають забувати про те, що у них йде війна. Революція гідності, на його думку, була увертюрою до того, що відбувається нині.

Кшиштоф Савіцкі наголосив й на тому, що роботи Якуба Шимчука не слід сприймати як простий фоторепортаж з місця подій, адже чоловік є солідним польським митцем. Відтак, експоновані нині у Луцьку фото – зразки революційного художнього фотодокументалізму, який потрібно відчути серцем.

Додамо, організаторами фотовиставки є Генеральне Консульство РП в Луцьку та СНУ імені Лесі Українки. Світлини експонуватимуться з 12 до 24 травня у бібліотеці вищезгаданого університету, далі фото повезуть на виставку в Київ.















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.