На Волині вчергове відкрили пам’ятну дошку герою АТО. ФОТО

На Волині вчергове відкрили пам’ятну дошку герою АТО. ФОТО
У стінах Куснищанської школи, що на Любомльщині, відбулася урочиста лінійка, метою якої стало відкриття меморіальної дошки в пам’ять про загиблого героя АТО, випускника школи Олександра Сацюка.

Про це повідомляє БУГ.

Віддати останню шану патріоту, бійцю спеціальної роти «Світязь» прийшли батьки героя, дідусь та бабуся, учні, вчителі, представники районної влади, друзі. Олександр загинув під Іловайськом 29 серпня 2014 року.

Перша вчителька бійця Тамара Абрамчук сказала, що Сашко був добрим, щирим та веселим: «Гортаючи сторінки його дитячого зошита, натрапила на текст: «Я хочу бути сміливим, схожим на улюблених героїв…». Тепер він став героєм для всіх нас. Сашко сміливо віддав своє життя за наше, сподіваюся, щасливе майбутнє».

«Ми думали, що зустрінемося з учнями за п’ять чи десять років після школи, і ця зустріч буде радісною. Проте доля розпорядилася інакше – ми зустрілися значно раніше, й ця зустріч була сумна, з сльозами на очах. Спочатку – на похоронах Сашка, а зараз на відкритті пам’ятної дошки. Причиною цьому стала війна. Я дивуюся, яким потрібно бути сміливим і рішучим у своїх вчинках, коли кілька разів, звертавшись до військкомату, йому відмовляли в мобілізації, він йшов знову. Пішов, і не повернувся», – з жалем говорить класний керівник Олександра Галина Дячук.

Також на заході був присутній начальник міліції громадської безпеки УМВС України у Волинській області Анатолій Шумик. Він подякував батькам за те, що вони виховали героя, сказавши, що відповідно до указу Президента, Сацюка Олександра посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Нагороду Анатолій Шумик вручив матері Сашка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ато, герой
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині вчергове відкрили пам’ятну дошку герою АТО. ФОТО
13 травень, 2015, 09:03