Рада ЄС без обговорення продовжить санкції проти Криму - ЗМІ

Рада ЄС без обговорення продовжить санкції проти Криму - ЗМІ
Рада ЄС на рівні міністрів економіки і фінансів (ЕКОФІН) без обговорення продовжили на рік європейські економічні санкції проти Криму.

Про це повідомляє у четвер європейське джерело, інформує «ТАСС».

«ЕКОФІН прийме в п'ятницю без обговорення рішення про продовження санкцій щодо Криму в рамках європейської стратегії невизнання входження Криму до складу Росії», - сказав він.

Він пояснив, що «стратегія невизнання входження Криму до складу Росії носить постійно діючий характер, тому обмеження, що входять до неї, оновлюються автоматично, якщо ситуація навколо півострова не зазнає кардинальних змін».

Зазвичай обмежувальні заходи Євросоюзу затверджує Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ, однак технічні рішення ради, вже узгоджені всіма країнами і не потребують додаткової дискусії, можуть бути затверджені на зустрічі будь-яких галузевих міністрів 28 держав Євросоюзу.

ЄС ввів перший блок санкцій в рамках стратегії невизнання Криму 23 червня 2014, строком на 12 місяців. На сьогодні ці заходи включають заборону на торгівлю з Кримом будь-якими видами товарів, якщо вони не проходять митного оформлення на Україну, а також повна заборона на всі види європейських інвестицій в Криму. Крім того, Євросоюз відмовляє у видачі шенгенських віз громадянам Криму, які мають російський закордонний паспорт.

Крім цього, в ЄС діє заборона для суден, що ходять під прапором Євросоюзу заходити в порти Криму, а для літаків - здійснювати посадки в аеропортах півострова, якщо це не викликано екстреної необхідністю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.