Гучна музика фестивалів руйнує Луцький замок

Гучна музика фестивалів руйнує Луцький замок
У Луцьку хочуть обмежити кількість людей і рівень звуку на фестивалях, які проводяться в стінах Луцького замку.

Про це говорили на засіданні робочої групи громадськості та краєзнавців спільно з постійною комісією міської ради міжнародного співробітництва з питань збереження та розвитку історичного середовища 2 липня.

Член робочої групи, краєзнавець Ігор Левчук запевнив, що гучна музика, яка лунає на фестивалях з потужних колонок руйнує штукатурку і стіни Луцького замку.

«Є охоронний договір на замок, де зазначено відповідну кількість людей, яка може перебувати одночасно там. Також варто обмежити звук і число людей, які можуть одночасно перебувати – це приблизно 500-600 людей. Бо ці гучні колонки грають так, що аж штукатурка сиплеться, а потім мусимо виділяти кошти з міського бюджету на ремонт», - мовив Ігор Левчук.

Також учасник робочої групи Оксана Сущук запропонувала деякі заходи фестивалів виносити за межі замку, щоб звести до мінімуму навантаження на Луцький Замок.

«Пропоную вивести «Ніч у Луцькому замку» за межі замку і робити це на площі, щоб було щось на кшталт «Ніч у старому місті», - мовила Оксана Сущук.

Натомість голова робочої групи, депутат Луцької міської ради Павло Данильчук мовив, що все ж таки культурні заходи у замку проводити варто, щоб популяризувати цю історико-культурну пам'ятку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Інфраструктура Старого міста, сусідство зі Старим базаром, відсутність вільних площ для зібрань (лише площа перед замком, де, на час фестивалів присутня "буферна" зона для стоянки автомобілів,автобусів і так далі..) унеможливлює ідею проведення різного роду заходів з великою кількістю людей за межами замку. Згадайте територію Старого міста.
Відповісти
Останні новини
Гучна музика фестивалів руйнує Луцький замок
02 липень, 2015, 14:35