Мінекономіки обіцяє допомогу невеликим пивоварням. ІНФОГРАФІКА

Мінекономіки обіцяє допомогу невеликим пивоварням. ІНФОГРАФІКА
Міністерство економічного розвитку і торгівлі розробило законопроект, який передбачає запровадження диференційованого підходу до визначення вартості ліцензії на оптовий продаж пива зі скасуванням необхідності ліцензування для міні-пивоварень.

Про це повідомляє Громадське ТБ із посиланням на заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова.

«Ми вже завершуємо підготовку законопроекту для врегулювання підходу до проблеми. Різна вартість (ліцензії) залежно від обсягу бізнесу – цілком справедливий диференційований підхід, з яким згодні пивовари, в т. ч. і великий бізнес», – написав Нефьодов у Facebook.

Пропонується звільнити малих пивоварів та дистриб’юторів від сплати ліцензії, середнім – істотно знизити її вартість, а для великих компаній – залишити на нинішньому рівні в 500 тис. грн на рік.

Заступник міністра відзначив, що норма ліцензування, яка набула чинності з 1 липня, помітно позначилася на невеликих пивоварнях.

«Не може мікро-підприємство з річним оборотом трохи більше 1 млн гривень заплатити відразу настільки суттєву суму. Не може пивоварня-ресторан діяти за тими ж правилами, що й великий завод», - написав він.

За його словами, міністерство вже завершує підготовку законопроекта для врегулювання підходу до проблеми.

«Різна вартість залежно від обсягу бізнесу - цілком справедливий диференційований підхід, з яким згодні пивовари, в т.ч. і великий бізнес», – зазначив Нефьодов.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Мінекономіки обіцяє допомогу невеликим пивоварням. ІНФОГРАФІКА
07 липень, 2015, 15:10