Водіям - порушникам надаватимуть шанс виправитись. ВІДЕО

Водіям - порушникам надаватимуть шанс виправитись. ВІДЕО
Кожен шофер матиме на рік 150 балів, які зніматимуться за кожне порушення Правил дорожнього руху. Коли бали закінчаться - тоді платити за провину на дорозі доведеться живими грошима. Про це інформує ТСН.

Верховна Рада ухвалила закон, відповідно до якого в Україні запровадять фото- та відеофіксацію порушень Правил дорожнього руху. За відповідний закон проголосували 267 народних депутатів.

Кожному водієві щороку буде нараховуватися по 150 балів. У разі фіксації порушення правил руху в автоматичному режимі від загальної кількості балів порушника вираховується кількість штрафних балів. У випадку перевищення швидкості водієм знімається 50 балів. У разі, коли розмір стягнення у вигляді штрафних балів перевищує залишок балів громадянина, штрафні бали накладаються відповідно до залишку незалежно від розміру штрафних балів.

Працівники патрульної поліції та інші підрозділи отримають право стягувати штрафи на місці порушення незалежно від їх розміру і виключно за допомогою безготівкових платіжних пристроїв.

Окрім того, законом передбачено, що якщо правопорушник протягом трьох днів сплатив 50% штрафу, постанова про стягнення вважається виконаною. Якщо ж штраф не буде сплачений протягом 30 днів, буде застосована пеня, яка складе подвійний розмір штрафу.

Якщо штраф і пеня не будуть сплачені, правопорушник буде автоматично позбавлений права керувати транспортними засобами на 6 місяців. І це не буде звільняти від обов'язку сплатити штраф і пеню.

Разом із тим закон передбачає вилучення прав у водіів лише за рішенням суду.

Як саме нараховуватимуть бали – детальніше у сюжеті ТСН.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Водіям - порушникам надаватимуть шанс виправитись. ВІДЕО
16 липень, 2015, 11:45