Брудні фонтани у Луцьку: винні комунальники чи самі лучани

Брудні фонтани у Луцьку: винні комунальники чи самі лучани
Обгортки із солодощів, палички від морозива, паперові скляночки – чого тільки не знайдеш у луцьких фонтанах. Недопалки плавають разом із пачками з-під цигарок. Пір’я, трава і листя теж тут. Вода не просто брудна, а із жовтуватим відтінком. Дно – замулене, а в кутках фонтанів усе затягнуте чимось схожим на ряску.

«Хроніки Любарта» вирішили поцікавитися, коли нарешті фонтани в Луцьку будуть чистими. Адже щороку виникає одна і та ж проблема.

Утриманням фонтанів у місті опікується КП «Луцькводоканал», повідомили у департаменті житлово-комунального господарства Луцької міської ради. Однак директор КП «Луцькводоканал» Іван Корчук запевняє, що фонтани чисті, а вода там зовсім не брудна.

«Бути такого не може, – каже комунальник. – Ми чистимо їх щотижня, у четвер».

А його колега, головний інженер Сергій Строк, розповідає, що обслуговування фонтанів здійснюють згідно з графіком, який погодили у департаменті ЖКГ.

«Раз на два тижні зливаємо воду і робимо повне очищення», – пояснив він.

Подумалося: хоч би між собою узгодили, коли вони фонтани чистять: чи щотижня, чи один раз на два тижні.

Комунальники розповіли, що кошти на обслуговування є, однак скільки грошей потрібно на послуги, які надає підприємство, та яку суму витратили на чищення фонтанів у травні, уже не пам'ятають.

Щодо відходів, які плавають у воді, Сергій Строк наголосив, що їх виловлюють тоді, коли зливають воду, адже щоденне прибирання фонтанів не передбачене.

«Це сміття не прилетіло з неба, – обурюється Строк. – Його люди повикидали у фонтани. Це свідчить про рівень культури лучан. Треба передбачити не щоденне прибирання, а те, щоб люди туди сміття не кидали».

Коли фонтани знову почистять – невідомо. Хоч, за словами комунальників, гроші на це є і прибиральники також.

Лілія БОНДАР

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
я сама живу біля фонтану,того що навпроти гімназії №4. за все літо ніразу я не бачила що б раз у 2 тижні з нього зливали воду і повністю чистили. чесно там вже стільки бруду, що сталактити виросли. деколи на вихідних приходить мужчина і сачком виловлює те що зверху плаває. дно ніхто ніколи не чистить.
Відповісти
Доки в нас не запрацює справедлива і адекватна система штрафів за забруднення довкілля - цьому не буде краю (я про тих, хто плює у фонтан). Нехай частина цього штрафу буде направлена на преміювання служителю правопорядку або свідомому громадянину, який спинив чи повідомив про правопорушника. Колись довелося чути історію про німецьке містечко, де чистота піднесена до рівня культу, бо там, виявляється, якийсь герцог завів правило про те, якщо хтось повідомить про бруд і сміття на чиїйсь земельній ділянці, то ця ділянка перейде йому у власність. Як зрозуміло, усі кинулися наводити лад на своїх землях. Правило діє і по сьогодні...
Відповісти
Позор!!!!
Відповісти
КП "Луцькводоканал" дiйсно вже забрехався, то вони раз в тиждень чистять, то два рази, чому брехати. Вони навiть не можуть назвати видiлену суму коштiв. Можливо цi кошти не видiляються? Зробiть день довкiлля, i люди самi приберуть.
Відповісти
Чисто не там де прибирають, а там де не смітять...
Відповісти
Останні новини
Брудні фонтани у Луцьку: винні комунальники чи самі лучани
16 липень, 2015, 15:00