У Луцьку підсумували співпрацю Сергія Мартиняка з волонтерами*

У Луцьку підсумували співпрацю Сергія Мартиняка з волонтерами*
За п’ять місяців існування проекту «Сто тисяч в місяць» на передову зібрали допомогу в сумі півмільйона гривень. Проект триватиме й далі.

21 липня на базі Волинського обласного координаційного центру допомоги учасникам АТО та їхнім сімям координатори та волонтери зібралися щоб підсумувати роботу проекту «Сто тисяч в місяць», а також розповісти про подальші дії. Зокрема стало відомо що за п’ять місяців функціонування проекту на АТО було зібрано півмільйона гривень.

Помічник народного депутата Сергія Мартиняка Олександр Пиза розповів, що коли розпочались бойові дії в зоні АТО, то Сергій Мартиняк разом з колегами з депутатського корпусу перерахували на Міністерство оборони 16 мільйонів гривень. Однак через півроку ці гроші не змогли знайти, а саме, як пояснив Пиза, ніхто не надавав інформації куди і на що конкретно були витрачені кошти.

«Після цього випадку Сергій Васильович вирішив більше не робити таких кроків, а допомогу на АТО зробити більш організованою. Тому вирішили співпрацювати з координаційним центром. Може люди й жаліються на те, що ми вимагаємо звітності, але в нас системна робота і ми працюємо в рамках чинного законодавства. Зимою виникла ідея - сто тисяч на АТО в місяць, які виросли за півроку функціонування проекту в суму півмільйона, і ми знаємо, точно що ці кошти і речі дійсно надходять куди необхідно, а саме на передову»,- сказав Олександр Пиза.

З суми півмільйона гривень було перераховано 181 тисячу гривень на форму для бійців, 118 тисяч на запчастини до техніки, й інші суми на медикаменти, для придбання рацій, спальних мішків та іншого.

Координатор відділу логістичної допомоги для учасників АТО Волинського обласного координаційного центру Людмила Олійник каже, що волонтери приїжджають з передової і повідомляють про те, що хлопці не мають форм, а тому, по можливості, їхній центр згідно поданих заявок закуповує форму, берці, засоби гігієни та інше й передають солдатам.

«В нас зараз лежить дуже багато заявок, але часто є проблеми й нагальніші, наприклад потреба в ліках. Проект «Сто тисяч у місяць» дуже допомагає нашому центру, бо нажаль гаманці людей дуже спустошились, і до нас, як до волонтерів, надходить все менше коштів. Проект дуже потрібний і було б добре якби долучались з допомогою й інші депутати», - зазначила Людмила Олійник.

Як зазначили кординатори проекту, першочергово допомога доправляється тим, хто на передовій. Так, волонтер Володимир Добровольський, який часто їздить на передову, розповів, що минулого року вони розпочали возити допомогу в АТО. Проте, на осінь стало небезпечно їздити вантажною машиною, і тоді від Сергія Мартиняка надійшла пропозиція щодо купівлі для такої справи автомобіля. Відтоді і розпочалась співпраця волонтерів з благодійним фондром «Європейський вектор», меценатом якого є нардеп.

«Коли нам повідомили про ініціативу, що буде сто тисяч гривень в місяць виділятись на допомогу солдатам в АТО - це дуже допомогло, бо ми вже могли розраховувати на певну суму і планувати як і чим допомогти першочергово. Бо минулого року люди допомагали, але ж вони не зможуть без кінця годувати армію, ще й при цьому платити податки. Мені здається, що наша армія тримається на людях і на меценатах які допомагають», - зазначив Володимир Добровольський.

Натомість керівник благодійного фонду «Європейський вектор» Галина Ведрич повідомила, що проект буде діяти й надалі.

«Всі заявки до 10 числа поточного місяця юридичні особи приносять до нашого фонду за адресою вулиця Рівненська 85. 15 числа всі, хто заявив себе на участь в допомозі, збиратимуться і між собою вирішать куди цих сто тисяч й на які заявки направити першочергово, а які відкласти на наступний місяць», - проінформувала Галина Ведрич.

Також керівник благодійного фонду зазначила, що обов’язковим є звіт про використані кошти, адже це допомагає виконувати роботу системно, злагоджено і, головне, необхідні речі доходять до хлопців на передову.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.