У луцьких бібліотеках навчали користуватися сучасними механізмами електронного урядування

У луцьких бібліотеках навчали користуватися сучасними механізмами електронного урядування
Протягом 4 місяців в Луцьку навчали користуватися сучасними механізмами електронного урядування всіх охочих.

В рамках проекту «Публічні бібліотеки – мости до е-урядування» за фінансової підтримки IREX протягом 4 місяців слухачами тренінгів з е-урядування стали не менше 300 осіб з різних куточків Волині - від бібліотекарів до вимушено переміщених осіб, інформує прес-служба ВОГО "Фундація розвитку громад".

«Проекти подібної тематики ми проводимо вже втретє. Коли впроваджували перший, то тільки тоді відкривали ЦНАП в Луцьку, людям було цікаво, що це, для чого. Учасники з районів взагалі не вірили, що, наприклад десь в Іваничах, буде колись ЦНАП. Цього року всі вже знають, що це таке, а люди почали цікавитися тим, як впливати на владу за допомогою електронних інструментів. І це тішить», – розповідає керівник проекту Юлія Євпак.

«Для нашої бібліотеки вже не вперше проводити проекти, які є інноваційними. Ми постійно намагаємось робити щось цікаве, змінювати підходи до користувачів, шукати шляхи залучення людей до книгозбірні. Завдяки цьому проекту в нас з’явився сайт http://e-lybrary.org/ , де можна зареєструватися в будь-яку волинську бібліотеку он-лайн. Це ще один крок до сучасного читача», – додає директор Волинської ДОУНБ ім. Олени Пчілки Людмила Стасюк.

Крім того, протягом дії проекту проводилось анкетування учасників тренінгів та інших заходів.

Організатори кажуть, що більшість людей не цікавиться сайтами державних служб, навіть і не знають, що багато інформації чи довідок можна отримати он-лайн. Звісно, за 4 місяці не можна навчити всіх, тому було вирішено продовжувати проект без донорської допомоги. Так, всі зацікавлені особи від свересня поточного року зможуть мати можливість навчитися користуватися сучасними та потрібними державними е-послугами. Про розклад занять можна буде дізнатися на сайті організаторів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У луцьких бібліотеках навчали користуватися сучасними механізмами електронного урядування
22 липень, 2015, 11:35