У Жидичині говорили про об'єднання з Луцьком

У Жидичині говорили про об'єднання з Луцьком
Луцька міська рада звернулася з пропозицією про об’єднання в одну територіальну громаду до усіх прилеглих сільських рад.

Для того, щоб розповісти про переваги, які отримає громада, об’єднавшись з містом Луцьком, міський голова Микола Романюк та секретар міської ради Сергій Григоренко зустрілися з мешканцями Жидичинської сільської ради (до її складу входять села Жидичин, Кульчин, Липляни), інформує прес-служба міської ради.

«Луцьку необхідний розвиток, а це - неможливо без території. У нас останні кілька років відбувається природній приріст населення. Відповідно необхідні додаткові площі для будівництва житла. Крім того, важливим моментом розвитку є можливість будівництва нових підприємств, розміщення технопарків, гіпермаркетів тощо. Однак, хочу зазначити, що земельні ділянки, паї, які перебувають у приватній власності громадян, ніхто забрати не може. Приватна власність у нас недоторкана. У випадку, якщо якийсь інвестор виявить бажання збудувати щось на ваших землях, то зможе це зробити виключно після того, як викупить її у вас. Іншого варіанту і бути не може», - наголосив міський голова.

Також він зауважив, що бюджет об’єднаної територіальної громади в перерахунку на одного мешканця становитиме 5400 гривень (зараз у Жидичинській сільській раді – 560 гривень, тобто майже у 10 разів менше).

Після об’єднання протягом найближчих років буде можливе будівництво на території сільської ради централізованої каналізації та системи водопостачання. Допоможе місто Луцьк й у ремонті асфальтової дороги у селі Липляни протяжністю понад 3 кілометри. Також мешканці Жидичина, Кульчина та Липлян зможуть користуватися послугами міських поліклінік та лікарні.

Також у планах - відкриття відділення Луцького центру надання адміністративних послуг у Жидичині, що дасть можливість людям на місці отримувати усі необхідні послуги, які надають територіальні підрозділи центральних органів виконавчої влади, органи виконавчої влади області та місцевого самоврядування.

У перспективі й будівництво Будинку культури у селі Кульчин. Після створення спільної об’єднаної територіальної громади сюди курсуватиме й міський громадський транспорт. Крім того, охорону громадського порядку в об’єднаній територіальній громаді буде здійснювати нова патрульна поліція.

За словами Миколи Романюка, навчальні заклади сільської ради будуть включені в єдине освітнє поле з Луцьком. Він наголосив, будуть виділятися кошти на додаткові навчальні години з обдарованою учнівською молоддю Жидичина, Кульчина, Липлян, так як це є у міських школах. Також діти зможуть мати доступ до всіх гуртків, секцій, спортивних шкіл Луцька, Палацу учнівської молоді.

Крім того, у зв’язку зі змінами у чинному законодавстві, громада Жидичинської сільської ради матиме представників у міській раді та виконавчому комітеті.

Звертаючись до присутніх, Жидичинський сільський голова Олег Данкевич розповів, що такі зустрічі необхідні, аби громада могла почути, які переваги їм дасть об’єднання з іншими населеними пунктами. «Рішення про приєднання ми прийматимемо спільно громадою. Об’єднання з Луцьком цікаве, адже багато мешканців працює у місті, ми знаходимося в безпосередній близькості, хороше транспортне сполучення», - наголосив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
минулий раз говорили що збудують каналізацію, тепер говорять що можливе будівництво іі, а потім буде фіг вам
Відповісти
ТІЛЬКИ ЗА ОБЄДНАННЯ!
Відповісти
Не треба гаяти часу.Я за обєднання....................
Відповісти
Ну і дибіли!Пацан щоб залізти дівці в труси,теж багато чого обіцяє.А після того все одно не жениться.
Відповісти
В труси залазять тим - хто цього хоче, і оримує задоволення
Відповісти
Я Яна із Жидичина, люблю хлопців із Луцька, треба обєднатися
Відповісти
В Луцьку засралися з каналiзацiями,вже лiзуть в села (золота жила$$$)
Відповісти
ТАКОЖ ЗА!!
Відповісти
який в п... луцьк ми їм потрібні як торічній сніг,а от наша земля їм потрібна зроблять такий самий срач як і на сахарному обіцянка цяцянка а дурневі забавка
Відповісти
Останні новини
У Жидичині говорили про об'єднання з Луцьком
27 липень, 2015, 12:43