У луцьких маршрутках зазвучали українські вірші. СЛУХАТИ

У луцьких маршрутках зазвучали українські вірші. СЛУХАТИ
Починаючи з середи, 4 липня, у маршрутних таксі Луцька тричі на день звучатиме українська поезія: начитали її спеціально для проекту «Почувайся європейцем – розмовляй українською!» відомі волиняни.

Про це розповіли організатори та учасники проекту на прес-конференції, присвяченій старту кампанії.

Проект втілюється в життя з ініціативи ВОМГО «Центр Ефективної Комунікації» та радіостанції Луцьк.

Як повідомляють ініціатори акції, дехто із запрошених до участі в проекті читав власні твори, більшість – поезію та прозу українських класиків та сучасних авторів.

Наприкінці кожного записаного ролика звучатиме гасло «Почувайся європейцем! Розмовляй українською!».

«За задумом, у певні години в маршрутних таксі просто вмикатимуть радіо «Луцьк», у прямому ефірі якого і звучатимуть підготовлені записи. До слова, більшість автоперевізників Луцька погодилися підтримати проект», - розповіла координатор кампанії Олена Ковальчук.

Вихід в ефір радіо «Луцьк» проекту заплановано тричі на день.

«Аудіозаписи із зачитаними віршами виходитимуть в ефір радіо «Луцьк» о 7:50, 11:50 та 19:50. Насьогодні записаного вистачить на три місяці», - повідомила заступник гендиректора Волинської обласної держтелерадіокомпнаії Юлія Романюк.

Серед учасників проекту Світлана Органіста – артистка Волинського музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка, Андрій Тимчук – вокаліст, лідер гурту «ФлайzZzа», Ніна Горик – відома поетеса, Олександр Положинський – лідер гурту «ТАРТАК», Сергій Мартинюк – лідер гурту «ФІОЛЕТ», Алла Опейда – відома співачка, Ірина Констанкевич – доцент, проректор з навчально-виховної роботи ВНУ ім. Лесі Українки та ще близько 20 відомих волинян з різних сфер суспільного життя.

Акторка Світлана Органіста під час прес-конференції наголосила, що така акція особливо актуальна в звязку з останніми подіями навколо прийняття мовного закону.

Лідер популярного луцького гурту «ФІОЛЕТ» Сергій Мартинюк, заявив, що одне з головних завдань кампанії полягає в боротьбі з суржиком, який домінує в спілкуванні сучасної молоді.

В рамках презентації кампанії, організатори озвучили декілька записів, які вже з 4 липня можна буде почути в луцьких маршрутках та на радіо «Луцьк» зокрема.

Стартує проект із аудіоролика, записаного заслуженою артисткою України, артисткою Волинського академічного обласного театру ляльок Ларисою Мікоян.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Підтримую! Хороша ініціатива.
Відповісти
Сергій Мартинюк волинянин?????
Відповісти
а для очей - це дуже важливо?
Відповісти
Написано ж - відомі волиняни, відколи Сергій волинянин?))))
Відповісти
ідея крута, але ці попередні вставки занудні і пафосні
Відповісти
занудні пафосні та надто довгі(((
Відповісти
Так можна заснути і проспати зупинку.
Відповісти
Нашли путь,как бюджетные бабки распилить.Лучше бы книг в библиотеки Луцка купили.И где взаимосвязь между украинским языком и принадлежностью к Европе.Говори на английском,как вся Европа говорит и будешь европейцем.
Відповісти
Шановний, жодних коштів на цей проект ніхто не виділив ....ні з якого б*юджету)))
Відповісти
А як же бідний шофер буде працювати? Посадили б автора ідеї в кімнату і заставили б шість годин підряд тільки слухати вірші. І так щодня. Збожеволів би. А водієві ще потрібно за дорогою слідкувати і здачу пасажирам видавати! Про яку безпеку руху можна говорити?
Відповісти
ти не нерозумна. ти тупа. ролики три рази на день звучатимуть по 2 хвилини. кому це створить які проблеми? водію???) смішно
Відповісти
я теж не розумію: що європейського у спілкуванні українською мовою. Якось не клеїться воно все... поясніть для не вельми кмітливих, що й до чого
Відповісти
Останні новини
У луцьких маршрутках зазвучали українські вірші. СЛУХАТИ
04 липень, 2012, 13:30