Через спекотну погоду та недбалість волинян горять поля і ліси

Через спекотну погоду та недбалість волинян горять поля і ліси
Волиняни спалюють суху рослинність, що призводить до пожеж.

Про це йшлося 10 серпня під час оперативної наради у Волинській облдержадміністрації.

Начальник управління ДСНС у Волинській області Володимир Грушовінчук розповів, що в зв’язку зі спекою різко зросла кількість пожеж. Щодоби в області фіксують приблизно десять загорань.

Зокрема, пожежі виникають через свідоме випалювання стерні. Сім таких пожеж трапилося минулого тижня, вони призвели до випалювання пшениці в сусідніх господарствах. «Це призводить до значних пожеж в екосистемах», – наголосив Грушовінчук.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик закликав притягувати до відповідальності осіб, які спалюють стерню і наносять шкоду угіддям та навколишньому середовищу.

До слова, в області чимало лісових пожеж. За словами заступника начальника управління лісового та мисливського господарства Сергія Шеремети, минулого тижня трапилося одинадцять пожеж на сімнадцяти гектарах лісу. Основна причина – необережне поводження з вогнем.

В основному осередки загорання розташовуються на територіях суміжних землекористувачів.

Так, у неділю, 9 серпня, біля села Копилля Маневицького району трапилося загорання. Пожежа поширилася на людські паї, які не обробляються, та ліс. Зараз полум’я локалізоване. На місці працює десять пожежних автомобілів.

Наразі продовжують палати торф’яники у селі Гута (сім гектарів), село Бихів (чотири гектари), село Смоляри (гектар), Троянівка (до трьох гектарів). Найбільш загрозлива ситуація в Камінь-каширському районі. Палає торф у селах Пнівне (чотири гектари) Тоболи (гектар), Ворокомле (понад сто гектарів торфовища разом з чагарником). Там діє насосна станція, і працює двадцять пожежників.

Загалом вигоріло понад п'ятдесят гектарів торфу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Через спекотну погоду та недбалість волинян горять поля і ліси
10 серпень, 2015, 11:07