В Україні склали список заборонених російських книг

В Україні склали список заборонених російських книг
В Україні опублікували список заборонених російських книг.

Державний комітет з питань радіо та телебачення України опублікував список із 38 книг, які несуть загрозу національній безпеці України, повідомляє IA ZIK.

Як повідомляється на сайті відомства, ухвалено рішення про заборону їх ввезення на території країни.

«Ці заходи продиктовані необхідністю запобігти застосуванню Російською Федерацією проти громадян України методів інформаційної війни і дезінформації, поширенню ідеології людиноненависництва, фашизму, ксенофобії і сепаратизму», ­- заявив перший заступник глави відомства Богдан Червак.

У список заборонених, зокрема, потрапили книги письменника-фантаста Федора Березіна, який, як відомо, із початку війни на Донбасі обіймає керівні посади в лавах терористів, ­- «Війна 2010. Український фронт» (2009 рік) і «Український фронт. Червоні зірки над Майданом» (2014). Крім того, у списку є книга Георгія Савицького «Поле бою - Україна. Зламаний тризуб» і твір Гліба Боброва «Україна в огні». У списку також книги філософа і політолога Олександра Дугіна «Україна. Моя війна. Геополітичний щоденник» та «Євразійський реванш Росії».

Російський письменник Едуард Лимонов потрапив до «чорного списку» через книгу «Київ капут». Не оминули увагою радника президента Росії Сергія Глазьєва, який написав книгу із гучною назвою «Українська катастрофа. Від американської агресії до світової війни?». Своєю чергою, Юрій Мухін «засвітився» у списку забороненої літератури через твір «Як нацькувати Україну на Росію». Замикає список книга історика Олександра Дюкова «Масові порушення прав людини під час громадянського протистояння на Україні, 2013-2014 роки: річний звіт IGCP».

Нагадаємо, раніше у Міністерстві культури України склали список російських діячів культури, які становлять загрозу нацбезпеці держави. Цей список у міністерстві створили за звереннями Ради національної безпеки і оборони, СБУ, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Таке враження що нас за повних дурнів мають, визначають зверху що читати, що дивитись, що слухати. Конституцію давно не читали державні керовники. Немає в країні волі на слово на вибір на дію!!! Євротабір з особливим режимом для нормальної людини та повною свободою для підрил..
Відповісти
Дебіли, інакше не скажеш... Інтернет вони також заборонять, адже всю цю літературу можно там спокійно знайти? Ніколи до цього не чув про такі книги, а ось тепер чомусь дуже закортіло знайти їх і почитати: а ну, що там від нас намагаються сховати?
Відповісти
ясно )
значит стоит почитать
Відповісти
Будуємо Північну Корею в Європі?
Відповісти
Останні новини
В Україні склали список заборонених російських книг
11 серпень, 2015, 09:42