«Ситуація з оформленням субсидій на Поліссі - незадовільна», - Степан Івахів

«Ситуація з оформленням субсидій на Поліссі - незадовільна», - Степан Івахів
Ситуація з оформленням субсидій на Поліссі обурює людей.

Про це народний депутат України Степан Івахів, який представляє в Парламенті Ковельський, Старовижівський, Ратнівський, Шацький райони та місто Ковель, повідомив Міністра соціальної політики Павла Розенка.

«Щодня до мене надходять сотні скарг від мешканців 21-го округу на бездіяльність органів соціального захисту в питанні нарахування субсидій громадянам. Чиновники виправдовують незадовільну швидкість своєї роботи відсутністю додаткових працівників, які займалися б оформленням субсидій. Для прикладу, в районах, де мешкає понад 50 тисяч жителів, субсидії оформлюють від одного до трьох спеціалістів управління соцзахисту», - йдеться в зверненні народного депутата до міністра Розенка.

Друга проблема, яку озвучив міністрові Івахів – незрозуміле трактування правил складання декларації про доходи громадянами. Річ у тім, що під час численних зустрічей з мешканцями Полісся Степанові Івахіву у кожному без винятку районі люди розповідали про одне й те саме – працівники соцзахисту змушують безробітних селян писати в деклараціях, що вони отримують мінімальну заробітну плату. «Уявіть собі обурення людей, - каже Івахів.

– По телевізору міністр розповідає, що людина має вказати у заяві лише свій реальний дохід, а його підлеглі на місцях пояснюють, що вписувати потрібно «мінімальну заробітну плату», а це понад 1200 гривень на місяць. І знаєте, як на це реагують люди? Кажуть - дайте нам 1200 гривень готівкою на місяць, і не треба нам ніякої субсидії!».

Виконуючи доручення жителів свого виборчого округу, народний депутат зажадав від міністра соціальної політики невідкладно вжити заходів і збільшити кількість працівників, які займатимуться оформленням субсидій на місцях та надати роз’яснення, чи правомірні вимоги працівників органів соціального захисту, які змушують безробітних селян вказувати в деклараціях, що вони отримають 1200 гривень на місяць доходу.

«Поточна ситуація з оформленням субсидій викликає обурення людей та поглиблює недовіру до влади в Україні. Люди не сприймають правдивості намірів Кабміну забезпечити їм соціальний захист та допомогу. Саме тому потрібне негайне втручання міністра соціальної політики, щоб розв’язати цю нагальну проблему», - підсумовує народний обранець.
Олексій ДЕНИСЕНКО

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сєня знає як нагнути людей, а місцева влада йому в цьому допоможе
Відповісти
Держава дурак.багатодітна пільги небуду.як жити?дорого газ як платити? Мало зарплата
Відповісти
Ха-ха! троль, ну і маячню ти написав. Знову перекладач підвів :))
Відповісти
Останні новини
«Ситуація з оформленням субсидій на Поліссі - незадовільна», - Степан Івахів
11 серпень, 2015, 16:14